Insecte de peste 35 de cm lungime - "experte" în arta camuflării - pot fi văzute la Muzeul de Ştiinţele Naturii Galaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Colecţia a fost achiziţionată de la o firmă din Franţa Foto:  Bogdan Nistor
Colecţia a fost achiziţionată de la o firmă din Franţa Foto: Bogdan Nistor

La Grădina Botanică sunt expuse aproximativ 70 de exemplare de insecte, originare din ţări ale Asiei şi Americii de Sud. Este pentru prima dată în România când se organizează o expoziţie cu această tematică, vizitatorii fiind aşteptaţi până pe 31 martie 201.

Expoziţie inedită la Muzeul de Ştiinţe ale Naturii. Gălăţenii care vor vizita expoziţia vor avea ocazia să descopere o lume mai puţin cunoscută, cea a fasmidelor, insecte care pot fi considerate nişte curiozităţi ale naturii prin aspectul şi caracteristicile lor deosebite.
 
Denumirea fasmidelor derivă de la cuvântul grecesc phasma ce se traduce fantomă sau spirit. În limba engleză, aceste insecte sunt denumite baghete sau bastoane.

„Fasmidele sunt foarte puţin cunoscute de către publicul din România şi de aceea vrem să le arătăm celor care ne vor vizita oferind cât mai multe informaţii despre modul de viaţă al acestor insecte, mediul în care se dezvoltă şi caracteristicile specifice lor”, ne-a declarat muzeograf dr. biolog Cecilia Şerban, coordonatoarea expoziţiei.

Conform muzeografilor de la Muzeul de Ştiinţe ale Naturii, aceste colecţii de insecte sunt unice în ţară, fasmidele fiind originare din ţări ale Asiei (Malaezia, Indonezia) şi ale Americii de Sud (Peru, Mexic şi Brazilia).

„Fasmidele reunesc un grup de insecte, cu sau fără aripi, cu corpul drept, lung şi subţire, experte în arta camuflării şi care pot imita foarte bine rămurele sau frunze astfel  încât nici măcar o pasăre cu ochii ageri nu le poate depista. Pot fi confundate adesea cu spini, fire de iarbă sau scoarţă de copac” , ne-a declarat Cecilia Şerban.

Muzeul gălăţean a colaborat pentru realizarea acestei expoziţii cu Facultatea de Biologie din cadrul Universităţii „Al.I.Cuza” din Iaşi.

Vox: „Fasmidele reunesc un grup de insecte, cu sau fără aripi, cu corpul drept, lung şi subţire, experte în arta camuflării”, Cecilia Şerban, muzeograf
 

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite