Infracţiune fără frontiere: şofer de TIR din Republica Moldova, prins de poliţiştii români conducând pe baza unui permis falsificat în Rusia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bărbatul a declarat că nu ştia că documentul este fals şi că l-a obţinut după ce a urmat o şcoală în Rusia, unde a plătit o taxă de 20.000 de ruble (circa 450 de dolari). Şoferul s-a ales cu dosar penal

La sfârşitul săptămânii trecute, în Punctul de Trecere a Frontierei Galaţi-rutier s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare trecerii frontierei, pentru a intra în ţară, Petr B., cetăţean din Republica Moldova, în vârstă de 38 de ani, conducând un ansamblu auto format dintr-un cap tractor marca Mercedes Benz şi o remorcă marca Krone, ambele înmatriculate în Federaţia Rusă.

La controlul de frontieră, pe lângă documentele de identitate, bărbatul a prezentat şi un permis de conducere, cu însemnele autorităţilor din Federaţia Rusă, eliberat la data 23 martie.2016.

Având suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului prezentat, lucrătorii noştri au efectuat verificări suplimentare, constatând astfel faptul că permisul nu îndeplineşte condiţiile de formă şi de fond ale unuia autentic, fiind fals total.

Bărbatul a declarat că a susţinut examenul pentru obţinerea unui permis de conducere necesar conducerii pe drumurile publice a ansamblelor rutiere de transport marfă la o şcoală de şoferi din Federaţia Rusă, unde a plătit suma de 20.000 de ruble (aproximativ 450 USD). Bărbatul menţionează că nu ştia că permisul de conducere nu este autentic.  

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals şi conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite