Infecţiile de la Urgenţă ţin vizitatorii departe de spital

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Agenţii de la pază lasă puţine persoane să intre în spital
Agenţii de la pază lasă puţine persoane să intre în spital

Spitalul Judeţean de Urgenţă din Galaţi nu va intra în carantină, deşi în urma unei infecţii intraspitaliceşti au murit deja două persoane.

„Operaţiile cronice din Secţia de Neurochirurgie se vor amâna în acest moment, iar urgenţele de pe această secţie vor fi operate în alte săli de operaţie, dar nu introducem carantină nicăieri“, susţine Valentin Boldea, şeful Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Galaţi.

Unica măsură va fi restricţionarea accesului în unitatea sanitară, cel puţin până la aflarea rezultatelor probelor prelevate din spital. Ultimul pacient infectat cu Acinetobacter va fi externat în următoarele 24 de ore, starea sa fiind bună în acest moment. Potrivit şefilor DSP, una dintre posibilele cauze care a dus la apariţia acestor infecţii ar fi lipsa separării circuitelor mediului septic de cel aseptic. „Nu este normal ca în aceeaşi sală în care-l operezi pe unul la fund, să operezi după cinci minute pe altul pe creier“, a mai declarat doctorul Boldea.

Acesta a mai menţionat că ar trebui construit un alt spital, dar nu există bani. „Trebuie regândite sistemele de circuite, chiar dacă acest lucru este greu în cazul unei clădiri din 1970. Soluţia ideală ar fi cea a construirii unui alt spital, însă în condiţiile actuale este una total nerealistă“, a mai spus Boldea. Acinetobacter, identificată la spitalul din Galaţi, este printre cele mai frecvente infecţii nosocomiale. Potrivit specialiştilor, aceasta rezistă la multe clase la antibiotice şi se poate adapta rapid la orice tip de medicament.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite