Încă 30 de zile de arest la domiciliu pentru directorul general al Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Dunării Maritime

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Luigi Marius Ciubrei, directorul general al Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Dunării Maritime (CNAPDM) SA, este acuzat de procurorii anticorupţie că a cerut şi primit bani ca să angajeze mai multe persoane pe posturi de marinari şi mecanici.

Tribunalul Galaţi a hotărât, pe 8 august, ca Luigi Marius Ciubrei, directorul general al Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Dunării Maritime (CNAPDM) SA, să fie menţinut în arest la domiciliu. Cu aproape o lună în urmă, pe 11 iulie, judecătorii au stabilit ca Ciubrei să rămână în arest la domiciliu, dar să poată merge şi la muncă.

”Admite cererea formulată de inculpatul Ciubrei Luigi Marius, în sensul că permite acestuia să părăsească imobilul în care locuieşte şi execută măsura arestului astfel: - de luni-joi în intervalul orar 08.00 - 16.00, vineri în intervalul orar 08.00 - 14.00 pentru a se putea prezenta la locul de muncă - C.N. Administraţia Porturilor Dunării Maritime S.A. Galaţi”, au precizat magistraţii în încheierea de şedinţă.

Aceeaşi măsură preventivă s-a luat şi faţă de Constantin Tarău (marinar în cadrul aceleaşi companii naţionale). DNA Galaţi i-a trimis în judecată pe Luigi Marius Ciubrei pentru patru infracţiuni de luare de mită, pe Constantin Tarău pentru complicitate la luare de mită şi pe Daniela Mariana Sărluceanu şi Mădălin Mihai Sărluceanu pentru dare de mită.  Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Galaţi îi reţinuseră iniţial pe Luigi Marius Ciubrei şi Constantin Tarău pentru 24 de ore, pe 17 aprilie 2018, sub acuzaţiile de luare de mită şi complicitate la aceeaşi infracţiune.

”În perioada iunie 2017 – 17 aprilie 2018, inculpatul Luigi Marius Ciubrei, în calitatea menţionată mai sus, prin intermediul inculpatului Constantin Tarău, a pretins şi primit de la cinci persoane (printre care şi inculpaţii Mariana Daniela Sărluceanu şi Mădălin Mihai Sărluceanu ) suma totală de 2.700 de euro, în scopul angajării unora dintre aceste persoane la compania pe care o conducea pe posturile de „marinar” şi „mecanic”. De la inculpaţii Daniela Mariana Sărluceanu şi Mădălin Mihai Sărluceanu, directorul C.N.A.P.D.M. SA a primit suma de 1.000 de euro, pentru a-l angaja pe acesta din urmă pe postul de „marinar””, au precizat reprezentanţii DNA.

În realitate, sumele de bani plătite efectiv de persoanele interesate au fost mult mai mari, Constantin Tarău şi alte persoane oprindu-şi un „comision” cuprins între 100 şi 600 de euro. În această manieră, Constantin Tarău şi-a însuşit suma totală de 1.500 euro, susţin procurorii anticorupţie.

Ultima „plată”, în valoare de 500 euro, s-a realizat în aceeaşi manieră pe 17 aprilie 2018, când cei doi au fost prinşi în flagrant de anchetatori. Procurorii anticorupţie au pus sechestru asigurător pe mai multe sume de bani ridicate de la Luigi Marius Ciubrei. 

GalaţiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite