În premieră la Galaţi, muzica domnitorului Dimitrie Cantemir şi muzica veche românească sub acordurile formaţiei „Anton Pann”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Concertele au loc în cadrul Zilelor Europene ale Patrimoniului (ZEP), iniţiativă comună a Comisiei Europene şi a Consiliului Europei la care au aderat mai multe ţări,printre care şi România. Tema stabilită în acest an este „Patrimoniul renascentist din România”.

Pentru sensibilizarea unui număr cât mai mare de gălăţeni privind cunoaşterea şi respectarea patrimoniului lor cultural, Direcţia Judeţeană pentru Cultură Galaţi, în calitate de coordonator, vine, din nou, în faţa publicului iubitor de istorie, artă, cultură şi frumos, în general, cu un eveniment de excepţie: organizarea, împreună cu Asociaţia „Galaţi, oraşul meu”, Asociaţia „Tinerii şi Viitorul”, Asociaţia pentru Promovarea Patrimoniului Cultural, Asociaţia „Fairventures Lower Danube” şi în parteneriat cu Consiliul Judeţului Galaţi, Centrul Cultural „Dunărea de Jos” Galaţi, o expoziţie de ilustrate vechi cu portul popular românesc şi biserici construite în sec. XVII-XVIII în Galaţi: expoziţia va fi vernisată pe 20.09.2014, la ora 17.30, la Centrul multicultural „Dunărea de Jos” din str.Domnească nr. 91.

Iar în premieră, începând cu ora 18.45, la aceeaşi locaţie, va avea loc şi un spectacol de muzică unde, sub acordurile formaţiei „Anton Pann” din Bucureşti, publicul vizitator al expoziţiei va putea asculta, timp de o oră,  compoziţiile muzicale ale domnitorului Dimitrie Cantemir, precum şi muzică veche românească din perioada secolelor al XVIII-lea şi al XIX-lea. În deschiderea spectacolului, voluntarii „Asociaţiei Tinerii şi Viitorul” vor prezenta câteva dansuri româneşti.

Intrarea este, ca de obicei, liberă. Expoziţia va putea fi vizitată până duminică, 21.09.2014, ora 18.00.

GalaţiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite