Hermelina, vieţuitoarea folosită ca animal de companie în Evul Mediu, va fi exponatul lunii ianuarie la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Exponatul lunii la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi este Hermelina (Mustela erminea Linnaeus), un mamifer de talie mică, având o lungime de până la 30 centimetri de la cap până la baza cozii.

Răspândită în Europa, Asia şi America de Nord, hermelina este întâlnită la marginea pădurilor, pe maluri de ape stătătoare, în lunci, uneori ea apărând şi pe lângă locuinţele oamenilor. 

Este un bun vânător, prinde animale mult mai mari decât ea, precum iepuri, veveriţe sau păsări (fazani, păsări domestice). De asemenea, mai vânează şi rozătoare sau broaşte.

Pe timpul verii, blăniţa hermelinei are culoarea maronie pe spate şi alb pe partea ventrală, iar iarna toată blăniţa devine albă, cu vârful cozii de culoare neagră. Durata maximă de viaţă este de 10 ani. În Evul Mediu, această mică vieţuitoare era folosită ca animal de companie de către aristrocaţi.

Exponatul lunii ianuarie – Hermelina -  va putea fi văzut la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi în perioada 4 - 29 ianuarie 2017.

GalaţiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite