GROAZNIC! Un gălăţean a murit arzând în vârful unui stâlp de înaltă tensiune

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Electricienii care au coborât cadavrul nu erau la prima acţiune de acest gen
Electricienii care au coborât cadavrul nu erau la prima acţiune de acest gen

Bărbatul a încercat să taie o bucată de cablu cu ajutorul unui bomfaier şi s-a electrocutat. Arcul electric produs i-a aprins hainele. Victima era unic întreţinător al unei familii numeroase.

Un tânăr, în vârstă de 24 de ani, din satul gălăţean Mihail Kogălniceanu, şi-a găsit sfârşitul într-un mod îngrozitor.
Duminică după-amiază, el s-a urcat pe un stâlp din beton al unei reţele de inaltă tensiune, situat în undeva în câmp, în apropierea SC Atlas SA şi s-a apucat să taie, cu un bomfaier, bucăţi dintr-un cablu parţial dezafectat. A atins însă un alt cablu, paralel cu cel pe care îl tăia, aflat sub tensiune şi, electrocutându-se, a provocat un arc electric puternic. Hainele i-au luat foc şi bărbatul a murit în vârful stălpului, prăvălit peste cablul străbătut de mii de volţi.

Un trecător l-a observat şi a anunţat accidentul la numărul de urgenţă 112. Echipajul SMURD a ajuns în câteva minute la locul tragediei, dar tânărul era mort. iar Imaginea trupului încă arzând a fost şocantă chiar şi pentru salvatorii de la SMURD obişnuiţi să vadă tot felul de nenorociri.

„Din cauza arcului electric provocat în timpul electrocuţiei, victima a suferit arsuri grave. La sosirea noastră era decedată. Pentru a se putea interveni, a fost solicitat sprijinul celor de la Electrica", ne-a declarat dr Angel Trifan, coordonatorul UPU-SMURD

În timp ce doi electricieni de la SDEE Electrica SA dădeau jos cadavrul de pe stâlp, una dintre persoanele care asistau la operaţiune a anunţat familia tânărului. La scurt timp, echipajului SMURD i s-a solicitat să se îndrepte de urgenţă spre satul „Mihail Kogălniceanu", unde, mamei tânărului, cardiacă, i s-a făcut rău la aflarea teribilei veşti.

„Pacientei i s-a acordat primul ajutor", a mai precizat dr Trifan.

Tânărul care a murit încercând să fure cablu pentru a-l valorifica era unicul întreţinător al unei familii numeroase şi de mai multă vreme nu-şi găsea un loc de muncă.

Cei doi angajaţi de la Electrica au declarat că nu se află la prima operaţiune de acest gen.

În apropierea stâlpului de înaltă tensiune, sunt două linii de cale ferată însă doar una mai are toate şinele...

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite