Gerul năprasnic de afară i-a speriat pe oamenii străzii, care au luat cu asalt adăpostul social

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă în timpul verii stau prin parcuri, canalizări sau în scări de bloc, gerul iernii îi forţează pe oamenii străzii să apeleze la serviciile singurului adăpost social din Galaţi.

Centrul pentru primirea persoanelor fără adăpost din Galaţi a fost luat cu asalt zilele acestea de persoanele fără adăpost din oraş. Peste 20 de oameni ai străzii au ajuns în numai 24 de ore în acest centru, aduşi fie de SMURD sau Ambulanţă, fie de alte servicii aflate în slujba persoanelor fără adăpost.

Deşi are doar 67 de locuri, în acest moment în Centrul pentru primirea persoanelor fără adăpost se află 84 de persoane. Directorul Centrului, Adrian Daniel Subaşu, spune că sunt printre acestea persoane care au depăşit de mult termenul celor 3 luni în care trebuie să părăsească centrul, dar pe care nu poate să le dea afară pentru că ar însemna să le condamne la moarte sigură, pe gerul acesta.

Acelaşi Adrian Daniel Subaşu spune că nu va putea refuza nicio altă persoană care va fi adusă de acum încolo, dar asta înseamnă automat scăderea confortului în care vor convieţui beneficiarii centrului.

Oamenii care au solicitat ajutorul celor din Centru spun că nu ar mai fi rezistat pe stradă.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite