Galerie foto/Gălăţenii l-au sărbătorit pe Dimitrie cel nou de la Basarabi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Bogdan Dimofte
Foto Bogdan Dimofte

Sute de credincioşi au participat la o slujbă religioasă oficiată în singura biserică din Galaţi care poartă hramul Sfântului Dimitrie. Oamenii s-au rugat pentru sănătatea celor dragi şi au donat bani la cutia milei.

După ce ieri biserica Sfântul Dimitrie şi curtea lăcaşului de cult au fost ieri pline de gălăţeni, astăzi alte câteva sute de credincioşi au venit pentru a asista la slujba religioasă organizată pentru sărbătorirea Sfântului Dimitrie cel Nou.

VEZI AICI GALERIE FOTO

Oamenii s-au rugat pentru cei dragi şi au primit binecuvântarea din partea preoţilor care au oficiat slujba.

Foto Bogdan Dimofte

Gălăţenii au aprins lumânări în amintirea rudelor şi prietenilor care au decedat, dar şi pentru sănătatea persoanelor apropiate.

Foto Bogdan Dimofte

De la eveniment nu au lipsit nici persoanele nevoiaşe, care au venit în speranţa că vor primi câţiva lei şi mâncare de pomană.

Foto Bogdan Dimofte

Sfântul Dimitrie cel nou provine dintr-un sat din Bulgaria care se chema Basarabi, de pe marginea apei Lomului. El a fost păzitor de vite, iar ulterior s-a făcut călugăr la o mănăstire.

După moartea sa, moaştele sale au fost depuse la Basarabi, conform voinţei sfântului, iar de atunci acestea au făcut mai multe minuni.

Una dintre acestea este însănătoşirea episcopului Preslaviei, Ioanichie, care a mers la biserica Sfântului Dimitrie, iar după Sfânta Liturghie s-a ridicat de pe targa pe care fusese adus şi a plecat acasă pe picioarele lui.

Galaţi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite