Gălăţenii surprinşi că fumau în spaţii de joacă pentru copii, staţii de autobuz şi pieţe agroalimentare, amendaţi cu zeci de mii de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

147 de sancţiuni contravenţionale, în sumă de 25.200 de lei, au aplicat poliţiştii locali din Galaţi pentru încălcarea prevederilor legii 349/2002, modificată şi completată cu legea 15/2016, privind prevenirea şi combaterea efectelor consumului produselor din tutun.

În primele două luni ale lui 2018 au fost aplicate 144 de amenzi, în valoare de 10.200 de lei, persoanelor fizice şi alte trei, în sumă de 15.000 lei, persoanelor juridice. Sancţiunile contravenţionale aplicate persoanelor fizice au fost date celor care fumau în locaţii, precum: spaţii de joacă pentru copii, staţii de autobuz, pieţe agroalimentare şi autoturisme de serviciu.

”Nerespectarea de către persoanele fizice a prevederilor legii anti-fumat se sancţionează cu amendă contravenţională de la 100 de lei la 500 de lei. Persoanele juridice care încalcă legea 349/2002 – actualizată, riscă sancţiuni, după cum urmează: 5.000 de lei la prima abatere, amendă contravenţională de 10.000 de lei şi cu sancţiunea complementară de suspendare a activităţii până la remedierea situaţiei care a dus la suspendarea activităţii la a doua abatere, iar săvârşirea unei noi contravenţii se sancţionează cu amendă contravenţională de 15.000 lei, plus sancţiunea complementară de închidere a unităţii”, a declarat Aurelia Matei, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale Galaţi.

Câteva exemple sunt elocvente. Poliţiştii locali din cadrul Secţiei nr.1 au sancţionat-o contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 de lei pe C.A., din Galaţi. Aceasta, în calitate de vânzător la o societate comercială cu punctul de lucru pe strada Griviţei din Galaţi, a fost depistată în timp ce comercializa ţigări la bucată, încălcând astfel prevederile legale.

Poliţiştii locali au aplicat o amendă şi mai usturătoare, de 10.000 de lei, unei societăţi comerciale, cu punct de lucru pe strada Portului, întrucât M.V., de 53 ani, din Galaţi, în calitate de administrator al societăţii, a fost depistată în timp ce comercializa ţigări la bucată.

Întrucât persoana în cauză fusese surprinsă făcând acelaşi lucru şi în luna octombrie 2017, fiind sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 de lei, s-a dispus, ca măsură suplimentară, suspendarea activităţii societăţii până la remedierea situaţiei.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite