Gălăţenii au stat mai mult în case sâmbătă seara. Aproximativ 50 de persoane au continuat protestele în weekend

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un protest paşnic, fără scandări şi cu câteva pancarte. Aşa a arătat, sâmbătă seara, protestul de la Galaţi. Frigul de afară i-a speriat pe mulţi dintre cei care au ieşit din case zilele trecute. Oamenii care au ajuns în faţa Prefecturii sunt însă hotărâţi să nu se oprească nici în zilele următoare.

Aproximativ 50 de persoane au înfruntat frigul la Galaţi şi au ieşit să protesteze în faţa Prefecturii. Printre cei care au ieşit în stradă s-au aflat şi rudele tinerei gălăţence care a murit în urma incendiului de la Colectiv. 

Verişorul Tinei, aşa cum o alintau cei apropiaţi, pune numărul mic de oameni prezenţi la protest pe o slabă organizare. Speră însă ca acest lucru să se îmbunătăţească în zilele următoare. "Tina nu ar fi stat acasă, a protestat şi ea cât a trăit cât de mult a putut. Încă o dată fac apel ca lumea să iasă în stradă că altfel, probabil cu toţii o să trebuiască să murim ca să se schimbe ceva," ne-a declarat Alexandru Nechifor. La câţiva paşi distanţă, cu lacrimi în ochi, se afla unchiul Tinei. Nu era deranjat de numărul mic pe persoane, lupta o dă mai mult în interiorul său şi mai puţin cu ceilalţi. "Acum 26 de ani am fost tot aici. Şi după patru zile mi-am dat seama că trebuie să mă retrag. Eram de bună credinţă. Plecaţi că sunteţi de bună credinţă, staţi acasă! Acum nu vrem să mai plecăm!"", ne-a declarat Eugen Nechifor.

Ceilalţi gălăţeni prezenţi la protest au fost dezamăgiţi de numărul mic de persoane prezente. "Suntem mai puţini, suntem obosiţi. Am avut trei zile grele în care am mărşăluit pe străzile Galaţiului. Am fost într-o prezenţă mare", ne-a declarat unul dintre curajoşi. "Suntem foarte puţini, foarte puţini. Şi de aia ne merităm totul. Deci tot ce s-a întâmplat în 25 de ani! Nu mai zic de oamenii ăstia care au murit degeaba pentru noi. Ar trebui să ieşim câte 10.000 de cetăţeni în stradă pentru fiecare om mort", ne-a mărturisit revoltat Andrei.

La Galaţi s-a ieşit în stradă în fiecare seară. Marţi au fost doar câteva zeci de protestatari, dar miercuri au ieşit în stradă peste 3000 de oameni! Joi au fost peste 1000 de persoane iar vineri s-a atins iar cifra record de 3000. 

GalaţiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite