FOTO VIDEO Imagini apocaliptice la Galaţi după o ploaie torenţială cu grindină. Zeci de copaci rupţi de vânt, maşini distruse şi străzi inundate

0
0
Foto: ISU Galaţi
Foto: ISU Galaţi

50 de copaci rupţi de vânt, 20 de maşini avariate, dintre care două distruse complet,  şi 37 de străzi inundate sau blocate de arbori, este cel mai recent bilanţ al pagubelor produse de ploaia torenţială care a lovit Galaţiul joi seară, în jurul orei 19,30.

În doar câteva minute, străzile s-au umplut de crengi şi arbori căzuţi, iar alte artere rutiere au fost inundate. ”Dispeceratul Integrat a gestionat 110 apeluri, majoritatea semnalând căderi de copaci peste autoturisme, stâlpi rupţi, avarierea reţelei electrice şi blocarea circulaţiei pe 37 de străzi afectate. Din fericire, nu au fost înregistrate victime şi nici cazuri medicale generate de vremea severă”, a declarat plutonierul major Dan Cristian Ionaşcu, purtătorul de cuvânt al ISU Galaţi.

GALERIE FOTO

Un autoturism, marca Opel Astra, care se deplasa pe strada George Coşbuc, a luat foc în timpul deplasării. O echipă de pompieri care se afla la acel moment pe strada Aurel Vlaicu pentru degajarea copacilor căzuţi pe două autoturisme, a intervenit pentru stingerea incendiului mai întâi cu un stingător, apoi cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă. Maşina a ars în proporţie de 80%.

Pompierii au intervenit cu opt echipaje pentru a degaja copacii căzuţi pe maşini şi carosabil, acţiunea continuând şi în cursul dimineţii de vineri, 12 iunie. Mai mulţi copaci rupţi de vânt s-au prăbuşit peste maşini şi faţada unui bloc din cartierul Micro 13. Angajaţii Serviciului de Gospodărire Urbană Galaţi au înlăturat copacul căzut pe faţada blocului şi pe cel care a distrus complet un autoturism parcat în apropierea imobilului.

Potrivit informaţiilor transmise de ISU Galaţi, nu s-au înregistrat avarii la obiectivele economice, persoane dispărute sau rănite, drumuri judeţene sau naţionale blocate. Traficul feroviar se desfăşoară normal şi nu au fost înregistrate inundări sau avarieri ale gospodăriilor din Galaţi, în ciuda precipitaţiilor abundente care au căzut într-un interval scurt de timp.

Mai multe - Galaţi

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite