FOTO Valentin Andrieş, taximetristul omorât în urmă cu săptămână, a fost condus pe ultimul său drum de sute de colegi

0
0
Valentin Andrieş, taximetristul omorât în urmă cu săptămână, a fost condus pe ultimul său drum de sute de colegi FOTO Adevărul/Marius Mototolea
Valentin Andrieş, taximetristul omorât în urmă cu săptămână, a fost condus pe ultimul său drum de sute de colegi FOTO Adevărul/Marius Mototolea

Cortegiul funerar s-a întins pe aproape un kilometru. Taximetriştii au claxonat până la cimir, nu numai în semn de ultim omagiu, ci şi de avertisment că violenţa a ajuns un flagel în România şi că, din această cauză, meseria lor este una dintre cele mai periculoase.

Nu numai colegii de la firma la care a fost angajat Valentin Andrieş l-au petrecut, marţi după-amiază, pe ultimul său drum, ci i-a fost alături majoritatea taximetriştilor din Galaţi. Aceştia au dovedit, şi cu acest tragic prilej, o solidaritate exemplară.

Cortegiul funerar a pornit din faţa Bisericii „Sfântul Nicolae” şi, pe drum, în dreptul „Inelului de rocadă”, i s-a alăturat o altă coloană de taxiuri.

Taximetriştii gălăţeni şi-au dat întălnire pe  platoul din faţa Casei de Cultură a Sindicatelor (pentru că în preajma bisericii n-ar fi avut suficient loc de parcare)  de unde au pornit şi ei spre cimitir aşa cum fusese planificat.

Poliţia rutieră a contribuit la buna desfăşurare a ceremoniei funerare şi se cuvine remarcată buna  organizare şi disciplina taximetriştilor care n-au blocat şi nu au stânjenit circulaţia celorlalte maşini la o oră de vârf.

Valentin Andrieş, un inginer pensionar, care pentru a supravieţui acestor vremuri grele, s-a angajat ca taximetrist, a pierit într-un mod îngrozitor. Pentru că a refuzat să le dea de bună-voie maşina pe care lucra şi era proprietatea firmei, Gelu Chiriac, de 23 de ani, şi Costache Guzgă, de 24 de ani, l-au aruncat într-o fântână de la marginea comunei Cudalbi. Taximetristul era viu în acele clipe de coşmar şi, până să-şi dea ultima suflare, s-a chinuit îngrozitor în apa rece ca ghiaţa, cu picioarele legate.


Pedepse exemplare                                                       

Cei doi criminali au ajuns după gratii şi sunt acuzaţi de omor deosebit de grav şi tâlhărie. Pentru fapta lor, dar şi pentru cruzimea cu care au comis-o, ei riscă pedepse cuprinse între 25 de ani de închisoare sau închisoare pe viaţă.
Pentru că ucigaşii sunt din Cudalbi, locuitorii acestei comune spun despre Chiriac şi Guzgă că merită să rămână în închisoare câte zile or mai avea.

Este nevoie de măsuri de siguranţă

Cât despre taximetriştii gălăţeni acestia sunt înspăimântaţi şi că au ajuns să refuze cursele în afara oraşului.

„Ar trebui ca firmele de taximetrie să echipeze şi maşinile de la noi cu geam despărţitor, că doar e o bucată de plexiglas, cu sistem de blocare a uşilor şi cu GPS. N-ar fi cheltuială mare, iar siguranţa noastră, mai ales pe timp de noapte, ar creşte.  Ar trebui să ne unim şi să cerem o lege care să-i oblige pe patronii noştri. A devenit prea periculos ce facem, şi, pentru cateva sute de lei pe lună, nu este normal să mori sau să fii batut şi tâlhărit”, ne-a declarat Petrică Jâşcanu, unul dintre taximetriştii care au luat parte la înmormântarea lui Valentin Andrieş. 
 
 

Mai multe - Galaţi

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite