FOTO Toate autobuzele şi tramvaiele din Galaţi, împodobite cu steaguri tricolore în cinstea Zilei Naţionale şi a Centenarului Unirii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mijloacele de transport public din Galaţi decorate de Ziua României FOTO Transurb SA

De asemenea, pe mijloacele de transport public au fost lipite şi autocolante cu simbolul Centenarului Marii Uniri. Conducerea societăţii de transport public din municipiul Galaţi îi îndeamnă pe gălăţeni să cinstească aşa cum se cuvine Ziua Naţională.

Începând din 30 noiembrie (când este şi Ziua municipiului Galaţi) pe străzile din oraşul dunărean circul doar mijloace de transport public special decorate în cinstea Zilei Naţionale şi a Centenarului Marii Uniri.

Iniţiativa aparţine companiei publice Transurb SA, a cărei conducere a decis că sărbătoarea trebuie marcată cum se cuvine, chiar dacă bugetul pauper (societatea are grave dificultăţi financiare) nu i-a permis decât să să arboreze pe fiecare autobuz, tramvai şi troleibuz, steguleţe tricolore şi autocolante cu simbolul celor 100 de ani de la Marea Unire.

„Drapelul României va fi arborat cu onoare şi mândrie pe toate autobuzele, tramvaiele şi troleibuzele aparţinând societăţii noastre şi vor circula pe traseele din Galaţi începând cu data de 30 noiembrie, 1 decembrie şi continuând  pe tot parcursul lunii. De asemenea, în contextul omagierii Centenarului Marii Uniri,  fiecare mijloc de transport public local de călători va purta cu cinste identitatea vizuală a Centenarului, ce reprezintă unitatea, continuitatea, rezistenţa şi creşterea poporului român”, a declarat conducerea societăţii.

Şi alte instituţii din oraş au ales să marcheze într-un mod special Ziua Naţională. În vreme ce pe faţada primăriei au fost amplate două uriaşe drapele naţionale, iar Sala Paşilor Pierduţi de la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi a devenit un fel de „sanctuar” al tricolorului, clădirea istorică în care funcţionează Prefectura este luminată în roşu, galben şi albastru.

Un gest special au făcut şi elevii de la Liceul de Arte din Galaţi, care au alcătuit din trupurile lor numărul „100”. Evenimentul  avut în timpul serii, iar impactul vizual a fost deosebit, deorece liceenii au aprins şi au stins în acelaşi timp, de mai multe ori, lanternele telefoanelor.

De asemenea, în oraş sunt în plină desfăşurare zeci de spectacole închinate Zilelor Galaţiului şi Centenarului Marii Uniri.
 

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite