FOTO Scandal după demolarea garajelor din Mazepa. Mai mulţi proprietari reclamă faptul că operaţiunea le-a adus numai neplăceri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Este vorba despre oameni care au titluri de proprietate pe terenurile de sub garaje, dar şi pe construcţiile în sine. Ei se plâng că prinse de valul demolărilor, autorităţile nu le-au protejat proprietăţile, ba chiar au închis ochii atunci când romii au devastat unele dintre construcţii.

Primăria municipiului Galaţi a demarat o amplă campanie de demolat garajele de pe domeniul public. În doar 10 zile au fost dărmate nu mai puţin de 200 de garaje. Acţiunea este aplaudată de marea majoritate a gălăţenilor, mulţumiţi că oraşul începe să arate mai frumos. 

Nu de aceeaşi părere sunt şi cei o mână de oameni care sunt proprietari pe terenurile de sub garaje. În loc să-i cheme la negocieri, edilul a declarat pe la televiziunile locale că va face şanţuri în jurul garajelor astfel încât oamenii să nu mai poată să intre cu maşinile şi să-i determine să renunţe mai repede la garaje. 

Oamenii se simt hăituiţi şi spun că nu vor renunţa prea uşor la proprietăţile lor. 

"Noi am fost chemaţi la primărie abia vinerea trecută. Nu ni s-a făcut nicio ofertă, dar tonul domnului primar a fost destul de relaxat", spune Gelu Alexandru, unul dintre proprietari. 

Între timp, proprietarii garajelor rămase în picioare au fost nevoiţi să-i angajeze o firmă de pază pentru ca romii din zonă nu fie tentaţi să le devasteze garajele.

Primăria declară oficial că nu va dărma acele garaje, dar că se gândeşte la soluţii legale pentru a elibera terenul pe care ar urma să apară parcari, spaţii de joacă şi de relaxare. 

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite