FOTO Primarul Nicolae: „Poliţia Locală ar trebui să aibă mai multă autoritate!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Atitudinea poliţiştilor locali în faţa contravenienţilor sau infractorilor, modul de întocmire a proceselor verbale şi modul de aplicare şi ducere la îndeplinire a sancţiunilor sunt principalele nemulţumiri ale edilului vizavi de activitatea structurii de ordine publică aflată în subordinea municipalităţii.

Bilanţul pe 2011 al Poliţiei Locale Galaţi a fost prilej pentru conducerea acestei structuri de a-şi prezenta realizările primului an de existenţă, dar şi o ocazie pentru conducerea forului tutelar al instituţiei de a atrage atenţia asupra minusurilor care afectează munca, dar şi imaginea poliţiştilor.

Poliţiştii locali la bilanţ.

„Poliţia Locală este un rău necesar, care are o mare problemă: cea de autoritate. Trebuie să creştem această autoritate a poliţiştilor locali în oraş. În momentul în care un poliţist nu face faţă unei situaţii şi întoarce spatele celui care încalcă legea, e clar că acest lucru afectează imaginea instituţiei şi a lucrătorilor ei", a fost de părere Dumitru Nicolae, primarul Galaţiului.

De criticile edilului nu a scăpat nici modul în care poliţiştii locali întocmesc actele de constatare a infracţiunilor ori contravenţiilor, Primăria, ca for tutelar, fiind de multe ori în situaţia de a nu putea aplica unele măsuri dispuse de oamenii în uniformă.

„Nu-mi place cum sunt întocmite procesele verbale de contravenţie. Nu ne mai puneţi să ne chinuim, că greşiţi cifre, iar noi nu le putem pune în aplicare. În plus, în ce priveşte disciplina în construcţii, trebuie luate măsuri, dar aplicate în aşa fel încât să înţeleagă omul unde a greşit şi să nu mai încalce legea altă dată", a mai spus Nicolae.

Spaima şoferilor în trafic

Cu autoritate sau nu, poliţiştii locali au dar dovadă de suficient zel în cursul anului trecut, ei constatând nu mai puţin de 217 infracţiuni, spre deosebire de anul trecut, când au înregistrat 170 de fapte penale.

Cristian Gâscă, directorul Poliţiei Comunitare Galaţi.

„Cele mai multe infracţiuni constatate au fost de furt, 101. Acestea sunt urmate de portul ilegal de armă albă şi infracţiunile la regimul circulaţiei, îndeosebi conducere fără permis sau în stare de ebrietate. În toate situaţiile, făptuitori şi bunurile corp delict au fost predate secţiilor de poliţie competente teritorial pentru continuarea cercetărilor", a subliniat Cristian Gâscă, directorul Poliţiei Locale Galaţi.

Amenzi de peste două milioane de lei

Grosul activităţii poliţiştilor locali în 2011 s-a axat însă pe depistarea contravenţiilor, 15.881 de astfel de încălcări ale legii soldându-se cu amenzi sau avertismente.

„Din numărul total al sancţiunilor contravenţionale aplicate, 2.908 au fost avertismente. Valoarea totală a amenzilor aplicate a fost de 2.106.000 lei, iar cea a bunurilor ridicate în vederea confiscării, de 161.000 lei. Cele mai multe contravenţii înregistrate au fost la regimul circulaţiei pe drumurile publice, 5.973", a completat Gâscă.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite