FOTO Panică în Unitatea de Primiri Urgenţe. Un pacient a anunţat medicii că are o grenadă în sacoşă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aceasta este „grenada” care le-a dat emoţii medicilor de la UPU. Foto: Adevărul
Aceasta este „grenada” care le-a dat emoţii medicilor de la UPU. Foto: Adevărul

Au fost emoţii de nedescris în această seară, în Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean „Sfântul Apostol Andrei” Galaţi, după ce un pacient a anunţat cadrele medicale că este posibil să aibă o grenadă în sacoşă. Geniştii au fost chemaţi de îndată la UPU pentru a evalua situaţia.

George are 18 ani şi astăzi a mers pe malul Dunării pentru a aduna scoici. La un moment dat, băiatul a găsit un obiect ce părea a fi o grenadă şi fără să stea pe gânduri l-a pus în sacoşă. La scurt timp însă, i s-a făcut frică şi a intrat în panică. Oamenii care se plimbau pe faleza inferioară au văzut când tânărul a leşinat şi a căzut în apă, aşa că au sunat imediat la 112.

Un echipaj SMURD a sosit la faţa locului pentru a-i acorda băiatului primul ajutor. Ulterior, acesta a fost transportat la Spitalul de Urgenţă „Sfântul Apostol Andrei” din Galaţi. La mai bine de o oră după ce a primit îngrijiri, George a anunţat cadrele medicale că în sacoşă are ceva ce seamnănă cu... o grenadă. Personalul UPU a sunat la 112 şi a cerut ajutorul geniştilor.

„Am avut foarte mari emoţii. A fost adus de un echipaj de prim-ajutor un pacient de 18 ani, care a declarat la aproximativ o oră de la staţionarea în UPU că deţine un obiect metalic care părea a fi o grenadă. Şi el s-a speriat, dar nu ştia ce este. Am anunţat conform protocolului SNAU 112. Pacientul s-a speriat foarte tare când a văzut acel obiect, aşa a spus. I s-a făcut rău şi nişte persoane necunoscute au chemat ambulanţa. El era pe malul Dunării. Abia după ce a stat o oră la noi s-a hotărât să ne anunţe. Ne-a speriat. Niciodată nu ne-am mai confruntat cu o astfel de situaţie”, a declarat dr. Diana Ivan, UPU Galaţi.
Foto: Oana Cernat

Grenada UPU Galati

„Am crezut că e grenadă. Mă plimbam pe faleză şi m-am gândit să iau nişte scoici, să fac ceva din ele. Deodată am găsit ceva care semăna cu o grenadă şi m-am speriat. Am luat-o de jos să văd dacă e grenadă sau altceva. Mi s-a făcut rău şi am căzut direct în apă. Nişte domni care se plimbau pe faleză au sunat la 112. Acum sunt mai bine”, a declarat George Tudose, pacient.

Foto: Oana Cernat

Grenada UPU Galati

După ce au verificat sacoşa buclucaşă, geniştii le-au explicat cadrelor medicale ce anume le-a dat de fapt emoţii.


Foto: Oana Cernat

Grenada UPU Galati

„S-a infirmat, nu este o grenadă, ci o înădituă la două cabluri electrice. Am primit apelul pe 112, obiectul era într-o pungă de plastic împreună cu nişte scoici. Seamănă oarecum cu o grenadă, nu este nici măcar metalică”, a declarat căpitanul Cătălin Diţu, ISU Galaţi.
Foto: Oana Cernat

Grenada UPU Galati

„Într-adevăr, este asemănătoare cu o grenadă şi are şi aceleaşi dimensiuni. Noi vom ridica obiectul pentru a nu mai fi vreo confuzie sau să mai avem încă un apel din această cauză”, a explicat plutonier adjutant-şef Culiţă Lefter, ISU Galaţi.
 

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite