Filmul „Poveste de dragoste” va fi proiectat în premieră la Galaţi, în prezenţa regizoarei acestuia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Scenă din film. Foto: Captură video
Scenă din film. Foto: Captură video

Poveste de dragoste rulează începând de vineri, 11 decembrie. Miercuri, 16 decembrie, de la ora 20,30, Cristina Iacob va veni la proiecţia de la ora 20,30, pentru o discuţie cu publicul.

Cel mai recent film românesc lansat în cinematografe de regizoarea gălăţeancă Cristina Iacob va fi prezentat la noul Cinema 3D din incinta Casei de Cultură.

„Mă bucur foarte mult că pot să vin acasă, la Galaţi, să îmi prezint filmul în faţa publicului. Mi-am dorit acest moment şi sunt extrem de fericită că în sfârşit, oraşul în care am crescut şi unde am învăţat să iubesc filmul, are un cinematograf. Mulţumesc tuturor celor care au ajutat la împlinirea acestui vis. Anul trecut am ajuns la Galaţi cu filmul #Selfie, într-o proiecţie specială. Oamenii au fost foarte primitori şi s-au bucurat de filmul meu. Îmi doresc să le aduc aceeaşi bucurie şi de data aceasta”, spune regizoarea Cristina Iacob.

Din 27 noiembrie, Poveste de dragoste rulează în cinematografele din România. În doar 10 zile de la premieră, filmul a adunat până acum peste 14,000 de spectatori.

Filmul spune povestea lui Sebastian (Dragoş Bucur) şi a Apriliei (Raluca Aprodu), un cuplu ce începe o frumoasă poveste de dragoste.  Doar că nu e atât de simplu cum pare. Aflată în aria de influenţă a trei bărbaţi cu personalităţi puternice, Aprilia este nevoită să găsească echilibrul între viaţa de adult şi alegerile unei inimi de copilă.  E vremea Crăciunului şi viata îi rezervă acestei tinere frumoase şi talentate doar cadourile pe care este suficient de puternică să le primească.

Trailerul filmului poate fi vizionat pe YouTube: https://youtu.be/JFJg9-03Y78 sau pe pagina oficială de Facebook a filmului: facebook.com/PovestededragosteFilm.

„Poveste de dragoste”a rulat în premieră internaţională în cadrul Festivalului Filmului de Dragoste de la Mons, unde a fost selectat în competiţia internaţională. Deasemenea, lungmetrajul a fost selectat la Festivalul Internaţional de Film de la Montreal şi în cadrul celei de-a 20-a ediţia a Festivalului Internaţional de Film Portobello.

Scenariul filmului este semnat de Cristina Iacob şi Dan Chiriac. Poveste de dragoste a avut parte de o echipă de excepţie. Imaginea îi aparţine lui Viorel Sergovici, scenografia este semnată de Călin Papură, iar costumele de Doina Levintza. Montajul a fost realizat de Ovidiu Văcaru şi Cătălin Cristuţiu, iar muzica originală aparţine HaHaHa Production. Sunet, Dragoş Stanomir, iar mixajul, Cristinel Şirli (Creative Sound). Poveste de dragoste este produs de MediaPro Entertainment şi Zazu Film.

Despre Cristina Iacob

Cristina Iacob este o tânără regizoare şi scenaristă din Galaţi, licenţiată în regie de film si absolventă a unui masterat în cinematografie în cadrul London Film.

A regizat până în prezent 3 lungmetraje: “#Selfie” (cu: Crina Semciuc, Olimpia Melinte), “Poveste de dragoste“(cu: Raluca Aprodu, Dragoş Bucur), şi sequelul de la “#Selfie” , “#Selfie2 ” care a fost filmat în acest an şi acum se află în postproducţie.

Anul trecut, #Selfie, în regia Cristinei Iacob a fost lansat în cinematografe şi s-a bucurat de un real succes: peste 100.000 spectatori.

“In film la Nasu’ “ - mediu-metraj(2012), “Zestrea” - scurt-metraj(2011), “Mircea Veroiu” - documentar (2010), “Raport despre indiferenta”- scurtmetraj(2010) sunt alte câteva titluri semnate de Cristina Iacob.

Scurtmetrajul "Zestrea" a fost selecţionat la Cannes Short Film Corner, Festivalul Internaţional Dakino, Festivalul Internaţional de Film Cinemaiubit, Ruby Mountain Film Festival USA, unde a câştigat şi premiul pentru cel mai bun film de scurtmetraj studenţesc, iar “În film la Naşu’ “ a fost  selecţionat la nenumărate festivaluri internaţionale şi a obţinut premiul pentru pentru cel mai bun scurtmetraj de comedie la  Eugene International Film Festival, în SUA.

Cristina Iacob este Preşedintele Asociaţiei Scenariştilor Români(ASCER).

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite