Festivalul KineDok revine la Muzeul de Artă Vizuală din Galaţi. Următoarea proiecţie are loc pe 23 martie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Festivalul debutează cu proiecţia filmului cehesc „Nimic nu va mai fi ca înainte„ („Nothing Like Before”), vineri, 23 martie, de la ora 18.00, în prezenţa regizorilor Lukáš Kokeš şi Klára Tasovská. Ca de obicei, accesul publicului la spectacole este liber.

Ajuns deja la cea de a patra ediţie, „KineDok powered by One World Romania” va aduce anul acesta, la Muzeul de Artă Vizuală din Galaţi, 16 din cele mai interesante documentare din Europa Centrală şi de Est, 

Festivalul debutează cu proiecţia filmului cehesc „Nimic nu va mai fi ca înainte„ („Nothing Like Before”), vineri, 23 martie, de la ora 18.00, în prezenţa regizorilor Lukáš Kokeš şi Klára Tasovská. Proiecţiile vor continua începând cu luna mai, în fiecare joi, de la ora 18,00 şi vor fi organizate în două sezoane: prima serie în lunile mai–iunie, iar cea de a doua în septembrie-noiembrie. Accesul publicului este liber, în limita locuirilor disponibile.

„Nimic nu va mai fi ca înainte” spune povestea a patru adolescenţi.Toţi patru au 19 ani şi învaţă în aceeaşi şcoală dintr-un orăşel de graniţă din Cehia. Toţi patru ar vrea, cumva, să rămână copii, dar viaţa îi forţează să devină adulţi, aruncându-i în necunoscut chiar atunci când ar trebui să-şi încheie studiile. Toţi patru se află într-un moment care le va hotărî vieţile pentru totdeauna. Care dintre ei va reuşi, cine se va maturiza cu adevărat? Camera ne apropie de ei, la o distanţă neverosimil de mică; îi însoţeşte în momentele lor cele mai intime, tulburi şi răscolitoare.

KineDok este un program unic în Europa prin amploarea sa, desfăşurându-se concomitent în şapte ţări partenere: Republica Cehă, Slovacia, Ungaria, Croaţia, Norvegia, Bulgaria şi România, unde este coordonat de către Asociaţia One World Romania, în strâns parteneriat cu festivalul de film. 

Fiecare din ţările participante contribuie cu documentare produse în ultimii ani, care rulează apoi în sute de locaţii din toate cele şapte teritorii, generând astfel o comunitate culturală impresionantă. Proiecţiile au loc sub formă de cineclub în spaţii neconvenţionale şi cât mai accesibile publicului de pretutindeni, pe tot parcursul anului.

„Pentru că documentarele ajung rareori în sălile de cinema, care oricum s-au împuţinat, o parte importantă din misiunea KineDok este de a merge în diferite oraşe şi de a folosi spiritul local al cafenelelor, galeriilor şi altor locuri populare pentru ca întâlnirea dintre film documentar şi public să devină o experienţă comunitară”, spun organizatorii.

Galaţi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite