Familia Regală, vizită în combinatul siderurgic Liberty Galaţi. Proiect de învăţământ, lansat în premieră

0
Publicat:
Ultima actualizare:
sursa: C.Mazilu
sursa: C.Mazilu

Vizita Familiei Regale a continuat la Galaţi. Miercuri, 11 mai, Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei, Alteţa Sa Regală Principele Radu şi Alteţa Sa Regală Principesa Sofia au vizat sediul Crucii Roşii Române, Centrul de zi pentru copii Sfântul Spiridon şi combinatul siderurgic Liberty.

La sediul Crucii Roşii, Familia Regală a întâlnit câţiva refugiaţi din Ucraina, care sunt cazaţi la Galaţi şi primesc ajutor de la declanşarea războiului. Printre refugiaţi au fost şi copii care au afişat planşe cu ”Stop the War”. 

După vizita la sediul Crucii Roşii, Familia Regală s-a deplasat la la sediul Combinatului Liberty din Galaţi, unde Fundaţia GFG România lansat un proiect de învăţământ profesional în sistem dual, care oferă tinerilor noi oportunităţi de carieră. 

Lansarea a avut loc în prezenţa Majestăţii Sale Margareta, Custodele Coroanei României, a Alteţei Sale Regale Principele Radu al României, a Alteţei Sale Regale Principesa Sofia a României şi a altor reprezentanţi ai Casei Regale a României. 

Proiectul prevede înfiinţarea unei clase de învăţământ profesional dual la Liceul Tehnologic “Paul Dimo” din Galaţi cu 20 de elevi de clasa a IX-a, care îmbină educaţia vocaţională cu cea tehnică. Cunoştintele teoretice predate de profesori vor fi îmbinate cu activităţile practice realizate cu ajutorul mentorilor de la Liberty Galaţi. 

Sursa: C. Mazilu 

combinat

Elevii vor lucra alături de experţi de la Liberty Galaţi pentru a-şi dezvolta abilităţile tehnice, în acelaşi timp având ocazia să se implice în activităţi distractive pentru a-şi dezvolta abilităţi de viaţă, precum munca în echipă, comunicarea şi consolidarea încrederii în sine.

După lansarea programului de învăţământ în sistem profesional dual în România de către Fundaţia GFG, Sanjeev Gupta a declarat: „Sunt onorat că Majestatea Sa şi Alteţele Lor Regale au fost alături de Liberty Galaţi în această zi specială. Scopul Fundaţiei GFG este de a le oferi elevilor aptitudini importante care să îi ajute în carieră după absolvirea şcolii. Aceste programe de învăţare sunt concepute pentru a-i implica pe elevi în rezolvarea unor probleme reale din comunităţile lor locale, contribuind astfel la crearea unor competenţe emergente, în special în domeniul ştiinţei şi tehnologiei. Prin programele noastre, contribuim la formarea inovatorilor şi antreprenorilor viitorului, de aceea nu cred că există un loc mai bun pentru a lansa programul de educaţie duală decât aici, la LIBERTY Galaţi, unde ne propunem planuri ambiţioase pentru a deveni un producător GREENSTEEL al viitorului.”

Foto: C. Mazilu 

combinat

Foto: C. Mazilu 

combinat

„Programul de învăţământ profesional dual îşi propune să dezvolte atât abilităţi tehnice, cât şi interpersonale – de comunicare, colaborare şi încredere în forţele proprii. Mai mult, elevii susţinuţi de Fundaţia GFG vor beneficia de un program personalizat dezvoltat de organizaţia „Rewise Learning” din Marea Britanie, care va avea ca rezultat o calificare suplimentară acreditată în Marea Britanie. Pe tot parcursul programului, accentul este pus pe consolidarea încrederii în forţele proprii, astfel încât elevii să îşi formeze propriile opinii şi să îşi exprime punctele de vedere, asigurându-şi succesul în societate. Fundaţia GFG este încântată să sprijine acest program educaţional şi tinerii din Galaţi.”, a spus Georgina Crumpton, General Manager GFG Alliance & GFG Foundation. 

combinat

sursa: Liberty Galaţi

„Adresez o călduroasă invitaţie elevilor de clasa a VIII-a să se înscrie în acest program unic în ţară! Suntem încântaţi să colaborăm cu Fundaţia GFG şi cu LIBERTY Galaţi pentru a dezvolta metode noi de învăţare, precum acest proiect de învăţământ profesional dual. Din toamna acestui an, deschidem în premieră cursuri inovatoare pentru viitorii electricieni, unde elevii vor învăţa activ atât în sala de clasă, cât şi alături de specialişti. Sunt, de asemenea, bucuroasă să văd interesul din ce în ce mai mare al mediului de afaceri pentru pregătirea forţei de muncă”, a declarat prof. Anca Uşer, directorul Liceul Tehnologic “Paul Dimo”. 

Vă recomandăm şi:

Trenul Regal, drum simbolic în Constanţa. Se împlinesc 140 de ani de la alipirea Dobrogei la ţara mamă

Povestea Trenului Regal. Cum arată şi ce foşti regi şi lideri comunişti l-au folosi

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite