Cel mai mare combinat siderurgic din România investeşte peste 5 milioane de euro în proiecte de automatizare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
sursa: Liberty Galaţi
sursa: Liberty Galaţi

Liberty Steel Group a alocat 5,5 milioane de euro pentru consolidarea operaţiunilor de producţie şi o mai bună automatizare a Laminorului de Benzi la Cald de la Galaţi. Investiţiile în automatizare vor creşte productivitatea, anunţă reprezentanţii combinatului siderurgic.

În luna noiembrie, Liberty Galaţi a realizat lucrări ample de îmbunătăţire a liniei de producţie şi de implementare a unor proiecte de automatizare, cu un cost de aproximativ 5,5 milioane de euro. 

Potrivit reprezentanţilor Liberty Galaţi, lucrările de automatizare a trenului degrosisor şi cuptoarelor cu propulsie vor creşte productivitatea liniei, iar înlocuirea transformatoarelor uzate cu echipamente moderne va îmbunătăţi amprenta de mediu a laminorului. 

Aceste proiecte au rolul de a crea o mai bună integrare a deciziilor tehnice şi operaţionale, de a îmbunătăţi calitatea rulourilor şi de a consolida procesele de securitate a muncii.

 „2021 este primul an în care vedem cu adevărat impactul procesului de modernizare şi eficientizare operaţională. Rezultatele obţinute de Laminorul de Benzi la Cald dovedesc dedicarea echipei noastre de a livra atât calitatea, cât şi volumele cerute de clienţi. Suntem mândri că sărbătorim jumătate de secol de activitate continuă a laminorului cu astfel de rezultate. 

În plus, Liberty Galaţi îşi propune să investească în sustenabilitate şi digitalizare şi - mai ales - în perfecţionarea echipei noastre, deoarece oamenii sunt cei care au construit compania în ultimii 50 de ani şi ei sunt cei care vor contribui la transformarea ei într-o companie a viitorului”, a declarat Prasanta Mishra, directorul executiv al Liberty Galaţi.

Din iulie 2019, Liberty Steel Group a lansat un amplu program de transformare pentru ca Liberty Galaţi să devină un campion regional GREENSTEEL. 

„Liberty a lansat recent Academia GREENSTEEL, care ajută la dezvoltarea competenţelor necesare pentru a susţine industria pe termen lung şi pentru a-şi îndeplini obiectivele sale strategice de a deveni neutră din punct de vedere al emisiilor de carbon până în 2030. Misiunea Academiei este de a implica, inspira şi dezvolta forţa de muncă de astăzi şi de mâine prin programe inovatoare, create de echipele proprii în colaborare cu instituţii regionale de învăţământ şi tehnice şi cu sprijinul autorităţilor regionale”, au transmis reprezentanţii Liberty Galaţi.

Combinatul Liberty Galaţi este cel mai mare producător integrat din România, cu o forţă de muncă de circa 7.000 de oameni şi o capacitate de producţie actuală de aproximativ 3 milioane de tone de oţel pe an pentru clienţi din domeniul construcţiilor, naval, petrolier şi gaze, precum şi cel al producţiei de energie regenerabilă.

Vă recomandăm şi:

Combinatul siderurgic Liberty Galaţi sfidează criza: investeşte 13,5 milioane de euro în modernizări

Oţelul românesc este folosit pentru construcţia noii rute feroviare Gara de Nord-Aeroportul Otopeni

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite