Exod în toată regula la ridicarea carantinei din două sate din Galaţi. Jandarmeria: „Au fost cozi de maşini!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ridicarea carantinei a avut loc duminică, 7 iunie 2020, la ora 5,00 dimineaţă. De la ora 4,30, la ieşirile din cele două sate locuite în majoritate de cetăţeni de etnie romă s-au format cozi mari de maşini, oamenii declarând că vor să se întoarcă în Europa de vest, „la muncă”

Satele Toflea şi Brăhăşeşti, din judeţul Galaţi, au ieşit duminică din carantină, dar jandarmii vor rămâne în zonă timp de o săptămână. 

Potrivit Jandarmeriei Galaţi, restricţiile au fost ridicate duminică la ora 5.00, când la ieşirea din comună se formase deja o coadă de maşini, numeroşi localnici plecând în afara ţării.

„După o perioadă de carantină de 14 zile, astăzi viaţa socială din comuna Brăhăşeşti a revenit la normal. Începând cu ora 5,00 au fost ridicate restricţiile. Încă de la ora 4,30 la ieşirea din comună s-au format cozi de autoturisme cu persoane care se deplasau spre vestul Europei, în ţările de unde au venit înaintea aplicării restricţiilor. Nu au fost înregistrate incidente, iar oamenii au aşteptat liniştiţi ora limită de ridicare a măsurilor de carantină.”, informează Jandarmeria.

Timp de o săptămână, Jandarmeria Galaţi va rămâne în localitate pentru a menţine ordinea publică, alături de poliţie.

Satele Toflea şi Brăhăşeşti (care sunt locuite în majoritate de cetăţeni de etnie romă) din judeţul Galaţi au fost plasate în carantină din 24 mai, după ce initial 42 de localnici au fost confirmaţi cu coronavirus, iar unul a murit din cauza infecţiei, ceea ce a impus izolarea la domiciliu a altor 284 de persoane.ulterior, şi alte persoane au fost depistate cu coronavirus.

În judeţul Galaţi, sunt duminică 635 de persoane infectate cu coronavirus. Dintre acestea, 85 au decedat şi 391 de persoane s-au vindecat şi au fost externate, La nivelul acestui judeţ, s-au realizat până acum 6879 de teste pentru depistarea coronavirusului.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite