Drama părinţilor al căror copil a fost muşcat de cap de un maidanez. „Reprezentanţii Primăriei au spus în instanţă că sunt demnă de telenovele“

0
0
Familia Bordei Foto: arhivă Adevărul
Familia Bordei Foto: arhivă Adevărul

Curtea de Apel Galaţi a strămutat recent, la instanţa similară de la Bacău, procesul civil intentat de familia Bordei, al căror copil a fost muşcat de cap de un câine vagabond. Instanţa de la Bacău va pronunţa acum verdictul definitiv în acest caz.

Familia Bordei încearcă de câţiva ani să treacă peste trauma generată de muşcarea copilului lor de către un maidanez.

Incidentul s-a petrecut pe 20 aprilie 2013, când micuţul familiei Bordei se plimba împreună cu tatăl său lângă blocul unde locuiau, situat în zona grădiniţei ”Elisabeta Doamna” din Galaţi. Pentru câteva clipe tatăl şi-a îndreptat privirea în altă parte, iar când s-a uitat la copil, a înlemnit.

Micuţul fusese înşfăcat pur şi simplu de cap de un câine comunitar, iar norocul său a fost că purta o căciuliţă. Pentru că nu reuşea să îl tragă mai departe, animalul l-a apucat de o mânuţă, moment în care a intervenit tatăl, care a fost nevoit să lovească câinele de mai multe ori pentru a elibera copilul.

Acesta a fost transportat la spital, unde i s-au tratat rănile şi i s-a făcut o injecţie antirabică. După cele petrecute, familia Bordei a sesizat Ecosal, serviciul public de ecarisaj din Galaţi, dar câinii comunitari din zonă nu au fost ridicaţi nici până astăzi.

Nici plângerea depusă la Parchet nu a determinat vreo reacţie din partea procurorilor, care au sugerat familiei Bordei să deschidă un proces civil, pentru a li se face dreptate. Şi asta au şi făcut. Mama copilului, Carmen Bordei, de profesie avocat, s-a folosit de experienţa sa juridică pentru a muta disputa în justiţie.

10.000 de euro-daune morale pentru suferinţele îndurate de micuţ

Iniţial, Tribunalul Galaţi a respins acţiunea familiei Bordei, dar procesul a fost strămutat la Iaşi, unde a avut câştig de cauză. Curtea de Apel Iaşi a hotărât să oblige Primăria Galaţi la plata a 10.000 de euro drept daune morale pentru suferinţa îndurată de copil, dar familia Bordei a considerat că suma este insuficientă pentru suferinţa prin care a trecut micuţul şi tratamentul de care are nevoie pentru a se reface.

Familia Bordei a deschis un alt proces la Tribunalul Galaţi, pârâţi fiind fostul primar, Marius Stan, actualul primar, Ionuţ Pucheanu, şi Primăria Galaţi. Familia Bordei le cere acum daune de 75.000 de euro pentru suferinţele prin care a trecut copilul lor, însă instanţa le-a respins cererea în prima fază a procesului. Decizia a fost atacată la Curtea de Apel Galaţi, care pe 1 noiembrie a strămutat procesul la Curtea de Apel Bacău, unde se va pronunţa verdictul definitiv în acest caz.

Problema maidanezilor rămâne de actualitate în Galaţi, în condiţiile în care niciun primar nu a reuşit să adune miile de câini fără stăpân de pe străzi. În loc să manifeste măcar puţină compasiune faţă de familia Bordei, autorităţile locale din Galaţi au încercat să o discrediteze pe mama copilului muşcat de maidanez, în speranţa că va renunţa la procese.

”Reprezentanţii Primăriei au spus în instanţă că sunt demnă de telenovele. Mi-au făcut chiar şi plângere la Barou, pentru că mi-aş fi încălcat deontologia profesională, care a fost, evident, respinsă. Tot ce am încercat să fac a fost să forţez autorităţile să rezolve această problemă a câinilor vagabonzi, care ne afectează pe toţi”, ne-a declarat Carmen Bordei. 

Mai multe - Galaţi

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite