Dr. Octavian Jurma, despre cazul tinerei din Galaţi care suferă de Long COVID: „În locul ei poate fi copilul nostru“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
sursa: Arhivă Personală
sursa: Arhivă Personală

Medicul Octavian Jurma vorbeşte despre cazul elevei de 17 ani din Galaţi care a fost diagnosticată cu Long Covid şi acuză dureri de cap, palpitaţii şi ameţeli puternice. În locui ei poate fi oricând un alt copil, avertizează specialistul.

Giulia Maria Neagu este elevă la Liceul de Artă „Dimitrie Cuclin” din Galaţi şi a povestit într-un clip video pe YouTube despre coşmarul prin care trece, de două luni, din cauza infecţiei SARS-COV-2. Adolescenta acuză dureri de cap, palpitaţii, ameţeli puternice, simptome care îi afectează viaţa. 

După mai multe investigaţii, medicii i-au spus că se confruntă cu Long Covid. „Este ca o boală cronică. Am avut toate simptomele, cred că am avut peste 80 de simptome, de la cap, inimă, sistem gastro-intestinal”, povesteşte tânăra.

Medicul Octavian Jurma avertizează că în locul acestei adolescente poate fi oricând copilul fiecăruia dintre noi. 

„Să ne intre bine în cap: în locul acestei tinere poate fi oricând copilul oricăruia dintre noi! 

Imaginează-ţi copilul în locul ei şi apoi te întreabă-te ce ai face să îţi păzeşti puiul de o asemenea boală care i-a răpit ani de zile din viaţă. 

Băiatul meu cel mare are 17 ani. Mi se face negru în faţă ochilor doar când încerc să îmi imaginez... Dacă nu suntem toţi pentru unul, nu va fi nici unul pentru toţi, nici unul pentru oricare dintre noi.

Ne va decima nu doar pandemia, ci şi cancerul politizarii. Această tânăra curajoasă este viitorului României. De ce lăsăm pandemia să ne mutileze viitorul prin minciună şi indiferenţă?”, a scris medicul Octavian Jurma, pe pagina sa de Facebook. 

Vă recomandăm să mai citiţi:

Medic despre alimentaţia în pandemie: „Nu există soluţii miraculoase, pastile şi alimente minune”

 

Avertismentul unui medic despre dependenţa de internet: Părinţii să apeleze la specialişti şi să nu facă experimente pe copii

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite