Video Doi fraţi au recrutat tinere prin metoda Loverboy pentru prostituție în Europa. Sunt cercetați și pentru trafic de droguri VIDEO
0Doi frați au recrutat prin metoda Loverboy trei tinere în scopul exploatării sexuale, în localuri din România, dar și Malta, Italia, Elveția, Germania, Belgia, Austria și Spania. Cei doi sunt cercetați pentru trafic de persoane și trafic de droguri de risc.
Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galați, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) – Serviciul Teritorial, au pus joi, 23 noiembrie 2023, în executare 14 mandate de aducere și un mandat de percheziție domiciliară, în municipiul Galați. Este vorba de o cauză privind „săvârșirea infracțiunilor de trafic de persoane și trafic de droguri de risc, în formă continuată”.
Potrivit anchetatorilor, două persoane cercetate (frați), prin inducere în eroare (metoda loverboy), au recrutat trei persoane vătămate majore, în scopul exploatării sexuale, în diferite locații din România, dar și din Malta, Italia, Elveția, Germania, Belgia, Austria și Spania.
„Sumele obținute în această modalitate de către persoanele vătămate ar fi fost însușite de către aceștia (aproximativ 150.000 de euro și 70.000 de lei), care ar fi fost sprijiniți de o a treia persoană (rudă apropiată celor doi)”, a anunțat DIICOT.
Trafic de droguri de risc
De asemenea, din cercetări a reieșit că, pe parcursul anului 2023, doi dintre cercetați ar fi procurat și deținut, atât pentru consum propriu, cât și pentru oferirea cu titlu gratuit, droguri de risc și substanțe cu efect psihoactive.
Audierile se vor desfășura la sediul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Galați.
„Afacere” de familie: membri ai clanului Caran, acuzați cǎ spălau bani din infracțiuni și obligau femei să se prostitueze
Trei frați sunt acuzați de procurorii DIICOT de mai multe infracțiuni, printre care constituirea unui grup infracțional organizat, camătă, șantaj, tentativă de omor, tulburarea ordinii și liniștii publice, proxenetism, spălarea banilor, dare și luare de mită, trafic de influență.
Aceștia mai sunt acuzați de organizarea ilegală a jocurilor de noroc, înșelăciune, fals în declarații, fals intelectual, uz de fals, conducerea unui vehicul fără permis de conducere și rele tratamente aplicate minorului.
Procurorii din cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală, au pus în aplicare 84 mandate de percheziție domiciliară pe raza municipiului București și a județelor Ilfov, Dolj, Gorj, Timiș și Brăila în acest caz.
Începând cu iulie 2020 și până în august 2022, membrii grupării de criminalitate organizată, formată din cetățeni români, ar fi participat la o schemă infracțională, pentru a obține în mod fraudulos beneficii guvernamentale din statul California, respectiv ajutoare de șomaj administrate de Departamentul pentru Dezvoltarea Ocupării Forței de Muncă din California (Employment Development Department California – E.D.D.).
În urma anchetei derulate pe teritoriul S.U.A., care a fost realizată cu sprijinul autorităților de aplicare a legii din România, Direcția de Combatere a Criminalității Organizate și D.I.I.C.O.T., au reieșit date conform cărora membrii grupării ar fi obținut în mod fraudulos beneficii de la E.D.D. pentru ei înșiși și, de asemenea, ar fi ajutat alte persoane să obțină beneficii, în schimbul unei părți din aceste sume încasate în mod fraudulos.