Doi brăileni s-au ales cu lucrare penală pentru braconaj piscicol

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Braconierii s-au ales cu dosare penale. Foto: IJPF Galaţi
Braconierii s-au ales cu dosare penale. Foto: IJPF Galaţi

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Brăila au depistat pe timpul desfăşurării unei acţiuni specifice de combatere a braconajului piscicol, doi bărbaţi care pescuiau comercial fără a deţine autorizaţie.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Brăila au depistat şi reţinut ieri, în zona kilometrului fluvial 206 al fluviului Dunărea, două persoane de sex bărbătesc, care pescuiau comercial fără a deţine licenţa necesară, dintr-o barcă cu ajutorul unei plase monofilament cu care au capturat cantitatea de 13 kilograme de peşte de diferite specii.

„În urma verificărilor specifice efectuate, poliţiştii de frontieră au stabilit că persoanele sunt cetăţenii români Stefan F. în vârstă de 47 ani şi Daniel S. în vârstă de  34 ani, ambii cu domiciliul în judeţul Brăila. Plasa de pescuit monofilament cu o lungime totală de 50 de metri a fost ridicată în vederea confiscării, barca din lemn în valoare de 300 de lei a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor, iar cantitatea de 13 kilograme de peşte a fost predată unei unităţi de profil pentru valorificare”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Galaţi, Ion Irimia.

Poliţiştii de frontieră brăileni le-au întocmit celor doi bărbaţi dosare penale pentru săvârşirea infracţiunilor de nedeţinerea licenţei de pescuit/autorizaţiei de pescuit comercial şi deţinerea şi utilizarea uneltelor de plasă de tip monofilament.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite