Directorul Secţiei de Păpuşi, despre incidentul din Republica Moldova: „Sperăm să spălăm ruşinea cu ajutorul sutelor de diplome de pe pereţi”

0
0
Păpuşarii gălăţeni s-au întors din Moldova cu două premii, dar şi cu mii de pachete de ţigări!
Păpuşarii gălăţeni s-au întors din Moldova cu două premii, dar şi cu mii de pachete de ţigări!

Conducerea Teatrului Dramatic (Gulliver fiind secţie în cadrul acestui teatru) a decis sancţionarea celor 11 actori cu reţinerea a cinci procente din salariu, timp de trei luni. Actorii prinşi vineri noaptea cu ţigări de contrabandă în Vama Cahu-Oancea aşteaptă acum să afle şi ce amendă vor avea de împărţit.

Vestea că actorii Secţiei de Păpuşi din cadrul Teatrului Dramatic „Fani Tardini” din Galaţi au fost prinşi de vameşii basarabeni cu câteva mii de pachete de ţigări nu a picat tocmai bine, având în vedere renumele acestui teatru. În aceste condiţii, o comisie de disciplină a analizat astăzi situaţia şi a decis să-i sancţioneze pe 11 din cei 12 actori care se aflau în autocarul teatrului şi care aveau asupra lor cantităţi de ţigări mult peste limita admisă de protocolul dintre cele două ţări: peste 3.200 de pachete. Astfel, ei vor primi salarii diminuate cu cinci la sută pe parcursul a trei luni. Cum ancheta din vama moldovenească nu a luat sfârşit, actorii aşteaptă acum să afle şi care va fi amenda pe care moldovenii o vor aplica. De asemenea, este imprtant pentru teatrul Dramatic din Galaţi să/şi recupereze şi autocarul, blocat acum în vama moldovenească.

„Este o pată urâtă, dar pe care noi sperăm să o spălăm cât mai repede. Ne vor ajuta şi zecile de diplome şi medalii pe care le-am obţinut de-a lungul anilor”, spune directorul Secţiei Păpuşi a Teatrului dramatic din Galaţi, Edi Şişu. 

O dovadă că lumea nu a fost afectată prea tare de scandalul de vineri noaptea este faptul că piesa de duminică s-a jucat cu sala plină până la refuz.

Cei 12 actori se întorceau de la Chişinău de la Festivalul Internaţional „Sub Căciula lui Guguţă”, la care au participat cu piesa „Păcală”. Acolo au obţinut două premii: unul pentru interpretarea modernă a folclorului românesc, celalălat, pentru cea mai bună interpretare masculină, ultimul fiind obţinut chiar de directorul Secţiei Păpuşi, Edi Şişu.

Galaţi


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri