VIDEO Actorii Teatrului Gulliver din Galaţi, prinşi cu mii de pachete de ţigări de contrabadă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Marionetiştii se întorceau dintr-un turneu desfăşurat în Republica Moldova. Vameşii de la Oancea au percheziţionat autocarul cu care artiştii se deplasau şi au găsit 64.500 de ţigări. Artiştii au fost amedaţi şi s-au întors acasă cu alte mijloace de transport.

Incidentul complet neplăcut, care i-a cam făcut de râs pe actori, s-a petrecut noaptea trecută. Potrivit unui comunicat de presă al vameşilor moldoveni „datorită unei analize profunde a indicatorilor de risc şi a filtrelor aplicate de colaboratorii vamali şi poliţiştii de frontieră, autocarul a prezentat mai multe suspiciuni rezonabile, motiv pentru care a fost redirecţionat pe culoarul roşu, fiind supus unui control fizic amănunţit, cu aplicarea tuturor mecanismelor de control vamal.  Timp de peste trei ore, cu utilizarea echipamentelor speciale de control vamal, colaboratorii vamali şi poliţiştii de frontieră au scos 64. 500 mii de ţigarete de diferite mărci (Hilton, Rothmans, Winston), care erau disimulate în locuri special amenajate ale autocarului precum şi în bagajele actorilor printre vestimentaţia de teatru a acestora. Mai mult, o parte din bagaje erau tăinuite într-o ladă pentru scule, fiind încuiată şi plasată într-un loc greu de găsit. Prinşi asupra faptului, chiar dacă au întreprins toate măsurile de mascare a tentativei de trecere frauduloasă a lotului de ţigarete, conducătorul auto şi actorii au refuzat să fie cooperanţi în momentul depistării produselor de tutungerie şi au refuzat să ofere careva detalii utile în investigarea cazului. Pe acest caz, de către organul vamal a fost întocmit un proces-verbal în conformitate cu articolul 287, al.10 – Cod Contravenţional al RM, cu confiscarea ţigărilor şi achitarea unei amenzi”.

Actorii au fost nevoiţi să se întoarcă acasă cu alte mijloace de transport deoarece autocarul a fost reţinut în vamă până la clarificarea situaţiei.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite