Din lipsă de bani, Poliţia Locală apelează la voluntari. Ce condiţii trebuie să îndeplinească candidaţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Voluntarii vor patrula cu poliţiştii locali Foto: arhivă Adevărul
Voluntarii vor patrula cu poliţiştii locali Foto: arhivă Adevărul

Voluntarii vor patrula alături de poliţiştii locali şi vor avea insignă, ecuson şi legitimaţie, urmând să fie pregătiţi în toate domeniile în care acţionează oamenii legii, respectiv ordine publică, siguranţă rutieră, controlul comerţului şi disciplină în construcţii.

Pentru că nu mai are bani ca să angajeze noi poliţişti locali, conducerea Poliţiei Locale din Galaţi a decis să apeleze la voluntari pentru a acoperi toate zonele de competenţă din oraş.

„Ne-am propus să aplicăm prevederile legii 78/2014 – legea voluntariatului. Am dispus ca poliţiştii locali gălăţeni să identifice un număr de persoane cu calităţi, oameni care să sprijine instituţia noastră. Dorim să propunem Primăriei emiterea unei hotărâri de Consiliu Local cu privire la acest voluntariat. Voluntarii Poliţiei Locale Galaţi vor purta aşa cum prevede legea, insignă, ecuson, legitimaţie, îi vom pregăti şi îi vom folosi în toate acţiunile noastre, pe domenii: ordine publică, siguranţă rutieră, control comerţ, disciplina în construcţii”, a declarat Petrică Hahui, directorul general al Poliţiei Locale Galaţi.

În prezent, Poliţia Locală are 283 de angajaţi, urmând ca aceştia să fie ajutaţi de 20 de voluntari, care vor fi prezentaţi oficial pe 5 decembrie, de Ziua Internaţională a Voluntarilor.

”Viitorii voluntari trebuie să fie persoane care nu au săvârşit fapte penale, care au un comportament civic normal şi care să poată, împreună cu poliţiştii locali, să ia o serie de măsuri ferme”, a mai precizat Petrică Hahui.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite