Dietă de caniculă pentru animalele de la Zoo. Urşii şi tigrii mănâncă îngheţată şi se bălăcesc în piscine
0Apă din belşug, îngheţată şi meniu bogat în fructe şi legume. De acest meniu special au parte în aceste zile toride animalele de la Grădina Zoologică din Galaţi. Măsuri speciale şi la adăpostul „Ajutaţi-l pe Lăbuş”, unde consumul de apă s-a dublat.
La Grădina Zoologică din Galaţi, aflată în pădurea Gârboavele, îngrijitorii au pregătit animalelor meniuri răcoroase, bogate în fructe şi legume. Urşii Barney, Blonda şi Codruţa au parte zilele acestea de un tratament special: primesc îngheţată, fructe şi legume reci. După o masă răcoroasă, animalele se bălăcesc în piscina din curtea exterioară.
„Pe timpul caniculei, le dăm urşilor îngheţată. Putem în găleţi mari iaurt, fructe, legume şi apă. De asemenea, lor le plac mult merele, pepenele şi legumele congelate. Avem grijă ca bazinele de apă să fie în permanenţă cu apă, în adăpători apa să fie schimbată la două ore pentru a fi proaspătă.Avem tot topul la rece fructe şi legume. Avantajul este că grădina zoologică se află în pădure, sunt copaci, care să le ofere umbră animalelor”, spune Mădălin Şerban, directorul Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii Galaţi.
Cei mai afectaţi de caniculă sunt tigrii siberieni, pentru care cuburile mari de gheaţă şi gustările pline de vitamine sunt salvatoare.
Tigrilor siberieni le pregătim cuburi mai mari de gheaţă, pe care le administrăm în ţarcurile interioare. Avem şi un bazin special, o mică cascadă plină cu apă, iar animalele se bălăcesc acolo”, povesteşte Mădălin Şerban.
sursa foto: Florin Matei/Zoo Galaţi
Doar leii nu suferă de cald în această perioadă. „Ei sunt din Africa, lor le place căldura. Dar chiar şi ei au copaci în curtea exterioară şi pot sta la umbră atunci când doresc”, spune directorul complexului.
La „Ajutaţi-l pe Lăbuş” consumul de apă a crescut
Şi la adăpostul de animale „Ajutaţi-l pe Lăbuş” de la marginea Galaţiului au fost luate măsuri anti caniculă. Pentru ca animalele să nu sufere de cald, ţarcurile sunt stropite în permanenţă cu furtunul şi au fost puse băliuţe cu apă. Consumul de apă aproape că s-a dublat în ultimele zile. De asemenea, măgăruşii primesc morcovi şi mere.
sursa: C.M
„Canicula este resimiţă şi de animale. Noi încercăm să le ajutăm să treacă mai uşor peste aceste zile toride. Le udăm ţarcurile în perman căţeii. Unele se sparg şi trebuiesc înlocuite”, spune Corina Grigore, administrator la „Ajutaţi-l pe Lăbuş”.
sursa: C.M
În adăpostul „Ajutaţi-l pe Lăbuş” trăiesc peste 1000 de câini, peste 200 de pisici, dar şi măgăruşi, capre şi oi.
Vă recomandăm şi:
Povestea „Indianului”, motanul terapeut care ajută animalele să treacă peste traumele suferite FOTO