Desfiinţarea staţiei de taxi de la Spitalul Judeţean a stârnit revolta taximetriştilor gălăţeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţişti locali de la Rutieră, încercând să-i convingă pe taximetrişti să plece din staţia în curs de desfiinţare. Foto Marius Mototolea
Poliţişti locali de la Rutieră, încercând să-i convingă pe taximetrişti să plece din staţia în curs de desfiinţare. Foto Marius Mototolea

Poliţiştii de la Rutieră consideră că supraaglomerarea acelei staţii de taxi punea în pericol siguranţa circulaţiei în zonă, pe strada Brăilei. Şi conducerea spitalului a cerut desfiinţarea staţiei pentru că taximetriştii ocupaseră parcarea din faţa policlinicii, şi aşa mult prea mică.

Consilierii locali au votat o hotărâre în baza căreia vor fi desfiinţate 11 staţii de taxi din municipiul Galaţi. O mare parte dintre acestea oricum nu erau folosite, cel mai probabil din cauza amplasării lor în zone fără „vad”.

Printre staţiile pentru care Poliţia Rutieră a recomandat desfiinţarea se numără şi cea din faţa Policlinicii Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă. Conform raportului de specialitate din anexa proiectului de hotărâre, pentru desfiinţarea aceastei staţii, a existat  o solicitare  din partea conducerii spitalului întrucât, din cauza taxiurilor,  instituţia nu mai avea parcare pentru pacienţi şi aparţinători.

Dacă  desfiinţarea staţiilor taxi de pe strazile Stadionului  (la Turnul de Televiziune), Portului  (lângă Vama Galaţi),  precum şi cele de lângă SC Damen SA,  Hotel Vega, intersecţia străziilor Tecuci şi Nae Leonard,  Anghel Saligny şi Siderurgiştilor, Parcul Cloşca, Cimitirul Eternitatea şi Parcul CFR, n-a provocat nemulţumirea  taximetriştilor, pentru dispariţia celei de la spital, aceştia au vociferat şi unii chiar refuză s-o părăsească riscând să fie amendaţi de poliţiştii locali.

„Există o hotărâre de Consiliu Local, care este lege şi a cărei respectare nu intră în discuţie. Pentru staţia respectivă, de la Spitalul Judeţean, fusese stabilit  ca taximetriştii să folosească doar nouă locuri din respectiva parcare, dar în permanenţă staţionau acolo mult mai mulţi şi se crea un adevărat haos rutier. Este concluzia poliţiştilor. În compensaţie pentru desfiinţarea acelei staţii, au fost create alte 12 locuri de staţionare, lângă McDonalds. Legea prevede existenţa unui număr de locuri de staţionare egal cu o treime din cel al taxiurilor. În Galaţi, sunt 790 de taxiuri şi există amenajate 260 de asemenea locuri. Evident însă că nu se pot înghesui toţi taximetruştii în staţiile cele mai profitabile”, a declarat Mihai Costache, purtătorul de cuvânt al Primăriei Municipiului Galaţi. 

În afara staţiei de taxi de la Mc Donalds, va ma fi înfiinţată una pe strada Galaţi, lângă Grădiniţa Piticot.  De asemenea, va creşte, de la patru, la 15, numărul de locuri de staţionare a taximetrelor la intersecţia străzilor Basarabiei şi Nae Leonard.

În orice caz, dacă taximetriştii ar fi folosit doar cele nouă locuri de staţionare, probabil că nu s-ar fi ajuns la desfiinţarea staţiei din faţa Spitalului Judeţean, staţie a cărei utilitate nu poate fi pusă la îndoială. După ora 23.00, un bolnav care a primit îngrijiri la Urgenţă şi a cărui stare nu impune internarea, pentru a ajunge acasă, are doar două soluţii: fie să cheme, în puterea nopţii, o rudă cu maşină, fie să urce într-un taxi. De fapt, problema acelei staţii este aceea că zeci de taximetrişti râvnesc la clienţii proveniţi din spital şi policlinică, iar locuri pentru toţi nu sunt. Şi nici locuri de parcare nu sunt!

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite