Decizie incredibilă/Din vară dormitoarele unei grădiniţe vor fi retrocedate proprietarilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei cărora le aparţin respectivele încăperi din structura grădiniţei sunt hotărâţi să treacă la evacuarea copiilor. Primăria trebuie să găsească repede o soluţie: ori cumpără spaţiile, ori investeşte în corpul nou al grădiniţei.

Situaţia Grădiniţei 5 din Galaţi, singura din partea de est a oraşului care funcţionează cu program prelungit, începe să devină tot mai complicată, pentru că proprietarul unei părţi din clădire este pe cale să câştige procesul prin care cere retrocedarea acesteia şi implicit evacuarea preşcolarilor.

Pe 6 februarie - atunci când avem un nou termen de judecată, vom câştiga mai mult ca sigur evacuarea spaţiului în care grădiniţa are amenajate dormitoarele pentru copiii înscrişi la «program prelungit». Este vorba despre aproximativ 200 de mp (şase camere), pentru care cei de la grădiniţă afirmă că ne-au plătit 800 de euro pe lună, dar noi n-am primit nimic", spune unul dintre cei trei moştenitori ai spaţiului, Dumitru Lepădatu.

Cu toate acestea, proprietarii vor să-şi recupereze chiria, cel puţin pentru ultimul an de zile. Restanţa este minimă pentru că ordinul de evacuare este de la sfârşitul anului 2004 şi din acel an grădiniţa nu a avut niciun contract de închiriere cu noii proprietari.

Practic, noi vrem să vindem acel spaţiu. Am cerut trei miliarde (n.r. - lei vechi), dar Primăria a spus că nu are bani. A preferat o investiţie de 16 miliarde într-o construcţie nouă, amplasată în curtea grădiniţei", mai spune proprietarul dormitoarelor.
Surse din cadrul grădiniţei susţin că proprietarii au primit banii reprezentând chiria, dar că acum nu mai vor să recunoască acest lucru.

Inspectorul şcolar general Doruleţ Resmeriţă apreciază gestul proprietarilor de a lăsa până acum personalul grădiniţei să-şi desfăşoarea activităţile cu copiii şi speră ca situaţia să se rezolve pe cale amiabilă acolo.

„Dacă investiţia începută în 2008 ar fi fost gata la timp, cu siguranţă nu am fi avut probleme. Din păcate, alocarea banilor cu ţârâita, nu poate să rezolve nimic. Din 16 miliarde (n.r. - lei vechi) cât costă toată lucrarea, au fost alocate patru sau cinci miliarde. Anul acesta au mai dat un miliard", spune Doruleţ Resmeriţă.

Acesta mai spune că nici varianta mutării copiilor într-o altă grădiniţă din apropriere nu este la îndemână.

Piticii de la „program prelungit" se vor întoarce de mâine la „cursuri" fără grija că nu au unde să doarmă.

Nu acelaşi lucru se va întâmpla însă din luna mai, când proprietarul vrea să-şi recupereze dormitoarele cu orice preţ.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite