De-ale justiţiei. Un evadat care a încercat să incendieze doi copii a primit doar 30 de zile în plus la condamnare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Arhivă
Foto: Arhivă

Victimele acestuia, două fetiţe de trei, respectiv şapte ani, au suferit arsuri grave pe circa 10% din suprafaţa corpului, medicii concluzionând că viaţa le-a fost pusă în pericol. Judecătorii au considerat că, pentru tentativa de evadare, este suficient un spor de 30 de zile la pedeapsa iniţială.

Gălăţeanul Dumitru Mitică Constantin (38 de ani) este un caz tipic de sociopat. În urmă cu trei ani, el a năvălit în toiul nopţii în casa fostei lui concubine, pe care dorea s-o pedepsească pentru faptul că-l părăsise şi se măritase cu altul. Şi cum concubina se baricadase, împreună cu cele două fiice ale ei (în vârstă de trei, respectiv şapte ani), în una din camere, individul a decis să le dea foc.

A stropit interiorul casei cu benzină (venise, de altfel, pregătit) şi a incendiat totul. Victimele au avut un noroc imens că vecinii au văzut din vreme totul – pe fondul faptului că incendiatorul făcuse un scandal teribil înainte – aşa că au intervenit cu promptitudine pentru a le scoate din flăcări.

Chiar şi aşa, micuţele au suferit arsuri grave, pe circa 10% din suprafaţa corpului, medicii concluzionând că viaţa le-a fost pusă în pericol. Acesta a şi fost motivul pentru care Dumitru Mitică Constantin a fost arestat imediat, iar în 2013 a fost condamnat definitiv la nouă ani şi şase luni de închisoare, pentru tentativă la omor deoasebit de grav, violare de domiciliu, lovire şi alte violenţe.

Derularea halucinantă a evenimentelor, pedeapsa şi regimul de detenţie nu au avut însă darul de a-l linişti pe individ. În urmă cu un an, el a evadat din Penitenciar (fusese scos la muncă şi a profitat de neatenţia agenţilor de pază) cu scopul declarat de a o ucide pe fost concubină. După cum au declarat în faţa instanţei chiar foştii colegi de celulă, el făcuse o obsesie din a se răzbuna pe femeie şi pe copiii ei.

Din fericire, nu a reuşit să-şi ducă planul diabolic la îndeplinire, deoarece a fost prins după nici o oră de la evadare. Ca urmare,  a ajuns din nou în faţa judecătorilor, de data aceasta pentru evadare.

La începutul lui 2016, magistraţii de la Judecătoria Galaţi i-au aplicat lui Dumitru Mitică Constantin o nouă pedeapsă, de şase luni de închisoare, însă după contopirea celor două sentinţe a rezultat un spor de doar 30 de zile, adică mai nimic în comparaţie cu gravitatea faptelor gălăţeanului.

VĂ MAI RECOMANDĂM ŞI:

Destăinuirile unui fost puşcăriaş: „Prima dată am fost violat la nici trei zile după ce am ajuns în celulă. Doi mă ţineau şi al treilea îşi făcea de cap. Gardienii ştiau“

Cine a fost Maromet, torţionarul înspăimântător pomenit în faimosul cântec de puşcărie „La Chilia-n port“

 

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite