Cum vor să scape membrii unui clan interlop de cei 150 de ani de închisoare primiţi pentru escrocherii bancare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Acuzaţi de constituire a unui grup infracţional organizat şi înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, membrii clanului BUA au fost condamnaţi la pedepse ce pleacă de la 5 ani şi ajung până la 13 ani de închisoare.

Bulgaru Aurel, Feraru Gheorghe şi Dobrică Mihalache, capii unei reţele infracţionale specializate în înşelăciuni bancare, au cerut revizuirea sentinţelor pronunţate în procesul penal în care au fost condamnaţi la pedepse ce totalizează 150 de ani de închisoare pe motiv că există informaţii care nu au fost cunoscute de judecători la data pronunţării verdictului.

Tribunalul Galaţi se va pronunţa asupra cererilor formulate de ce trei la începutul lunii septembrie 2017. Aceştia au fost puşi sub inculpare pentru constituire a unui grup infracţional organizat şi înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, fiind condamnaţi la pedepse ce pleacă de la 5 ani şi ajung până la 13 ani de închisoare.

Procurorii DIICOT susţin că, începând cu luna martie 2005, Bulgaru Aurel, Bulgaru Maximilian, Feraru Gheorghe, Feraru Tonel, Dobrică Mihalache, împreună cu Feraru Paris şi Ioniţă Nicuşor, au reuşit să convingă mai multe persoane fără ocupaţie să contracteze diverse credite de la instituţii bancare, lucru negat constant de către aceştia.

Ei se foloseau de documente falsificate, care atestau calitatea de salariaţi ai unor societăţi comerciale, cu venituri considerabile. Conform rechizitoriului, după obţinerea creditelor, sumele de bani erau luate de către membrii grupării, iar debitorii erau obligaţi să plece din ţară sau să nu divulge condiţiile reale în care obţinuseră creditele.

Trei dintre membrii clanului BUA, fiind vorba de Dacian Giorgi Cantaragiu, Corneluş Dediu şi Lucian Mihai, au scăpat de încarcerare după ce judecătorii au dispus încetarea procesului penal în ceea ce îi priveşte, deoarece intervenise prescripţia răspunderii penale pentru faptele comise de aceştia.

Tribunalul Galaţi s-a pronunţat recent într-un alt dosar penal în care este implicat clanul BUA, membrii acestuia primind între 9 şi 12 ani de închisoare tot pentru constituire a unui grup infracţional organizat şi înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave. Totodată, judecătorii i-au obligat pe membrii clanului BUA să restituie banii societăţilor păgubite, fiind vorba de aproape 270.000 de lei. 

GalaţiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite