Cum se pregăteşte delicioasa ruladă de porc cu mere şi scorţişoară. Lista condimentelor care dau savoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Secretul gustului apetisant al ruladei de porc stă în înnobilarea cărnii cu mai multe condimente şi arome, dar la fel de importantă este şi sotarea ingredientelor care formează compoziţia preparatului.

Începem prin a pune muşchiul de porc într-un vas cu apă, iar după câteva minute îl vom scoate şi îl vom tăia pe lungime, aplatizându-l cu ciocanul de şniţele, astfel încât să poată fi apoi rulat cu uşurinţă.

”Ungem apoi carnea cu ulei, punem peste aceasta toate aromele din reţetă, înseamnând piper, boia, rozmarin, scorţişoară, iar apoi adăugăm şi un pahar de vin peste acestea, având grijă să se distribuie toate uniform pe suprafaţa muşchiului de porc. Carnea astfel înnobilată o vom lăsa peste noapte la frigider, astfel încât să se întrepătrundă bine aromele”, explică Nichi Mărăcine, maestru de artă culinară.

Ingrediente:

-Muşchi de porc-800 de grame;

-Mere-4-5 bucăţi;

-Piper negru şi roşu-câteva boabe din fiecare sortiment;

-Nuci-250 de grame;

-Ulei-30 de mililitri;

-Câteva frunze de ţelină cu tot cu tulpină;

-Vin roşu dulce-un pahar;

-Ceapă-250-300 de grame;

-Pesmet-100 de grame;

-Boia-un vârf de cuţit;

-Rozmarin-câteva frunze;

-Scorţişoară-un baton;

-Coaja rasă de la o portocală.

Vom curăţa apoi ceapa şi o vom trage la tigaie, curăţăm şi mărul de coajă şi îl radem, punându-l peste ceapă, alături de rozmarin, piper şi nucă şi amestecăm încet. Când compoziţia s-a temperat, iar muşchiul de porc a absorbit vinul şi celelalte arome s-au încorporat bine, o vom adăuga peste carne.

”Punem apoi şi pesmetul peste compoziţia din muşchiul de porc, astfel încât să absoarbă surplusul de lichid existent. Tocăm şi frunzele de ţelină mărunt şi le presărăm peste pesmet, iar apoi aşezăm compoziţia din ceapă, măr şi nuci într-un strat relativ uniform. Vom începe rularea bucăţilor de carne din partea unde stratul de compoziţie este mai gros către partea unde acesta este mai subţire, astfel încât rulada să fie şi aspectuoasă, iar după ce am terminat operaţiunea, putem fixa rulada cu scobitori”, punctează maestrul Nichi Mărăcine alţi câţiva paşi din realizarea preparatului.

Sotăm rulada timp de câteva minute, astfel încât să se rumenească bine, iar apoi o aşezăm, de preferat, într-un vas Ena, iar pe marginea acestuia vom pune, în funcţie de garnitura pe care fiecare doreşte să o servească la acest preparat, felii de măr şi gutuie, cartofi cu conopidă, usturoi şi puţină afumătură, alături de coaja de la o portocală şi batonul de scorţişoară. Introducem apoi rulada la cuptor, acesta fiind încălzit în prealabil la 180 de grade, unde o vom lăsa timp de 45 de minute.

Scoatem preparatul de la cuptor şi îl gustăm pentru a verifica dacă s-a pătruns bine, cu menţiunea că acesta trebuie să rămână puţin suculent pentru a nu avea surpriza la momentul servirii că s-a uscat carnea.

Galaţi

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite