Cum era la şcoală în secolele trecute. O expoziţie-document la Muzeul de Istorie „Paul Păltănea” din Galaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Expoziţia este realizată printr-un parteneriat al muzeului cu colecţionari particulari, instutuţii de învăţământ şi instituţii muzeale şi poate fi vizitată începând de vineri, 20 septembrie, de la ora 12,00. Este găzduită de secţia Lapidarium.

La Muzeul de Istorie „Paul Păltănea” din Galaţi a început şcoala, însă nu ca la o unitate de învăţământ obişnuită ci ca... altădată. Cum era la şcoală, la sfârşitul secolului al XIX-lea şi prima jumătate a secolului al XX-lea, puteţi afla din expoziţia „La şcoala de altădată”, care va avea vernisajul vineri, 20 septembrie 2019, la ora 12.00.  

„În fiecare an, în luna septembrie, şcoala îşi deschide porţile elevilor care îi păşesc pragul cu emoţia începutului, bucuria revederii sau cu umbra unei nostalgii ce însoţeşte fiecare sfârşit de vacanţă. Prin intermediul expoziţiei „La şcoala de altădată”, Muzeul de Istorie „Paul Păltănea” adresează o invitaţie copiilor de azi şi celor de ieri de a face o  întoarcere în timp, în perioada cuprinsă între sfârşitul secolului al XIX-lea şi prima jumătate a secolului al XX-lea, pentru a intra în atmosfera şcolii de odinioară””, a precizat muzeograful Mihaela Damian. 

Vizitatorii vor avea prilejul de a admira un bogat material ilustrativ înfăţişând elevi, profesori şi vechi instituiţii de învăţământ gălăţene, documente şcolare, manuale, obiecte diverse care umpleau ghiozdanele elevilor şi pupitrele şcolare.

Proiectul expoziţional a fost realizat în parteneriat cu Muzeul de Istorie „Teodor Cincu” din Tecuci, Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri” din Galaţi, Asociaţia „Galaţi – oraşul meu”, colecţionarii Butucescu Georgeta şi Iulian Panait.

Vernisajul expoziţiei va avea loc vineri, 20 septembrie 2019, ora 12.00, la secţia Lapidarium a Muzeului de Istorie „Paul Păltănea” Galaţi, str. Mr. Iancu Fotea, nr. 2bis, lângă Biserica Greacă. 

GalaţiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite