Cum ar fi primiţi, de 8 Martie, un mărţişor de... 70 de metri lungime?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Angela Chiroşcă, alături de o parte dintre copiii cu care va construi mărţişorul gigant
Angela Chiroşcă, alături de o parte dintre copiii cu care va construi mărţişorul gigant

Ineditul mărţişor va fi realizat marţi, de Dragobete, de un grup de 50 de copii de la o şcoală gimnazială din Galaţi, din aproape 6.000 de flori de lotus-origami

Marţi, 24 februarie 2015, cu începere de la ora 10.00, la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi va avea loc o acţiune inedită în care 50 copii de la Şcoala Gimnazială nr.29 Galaţi, clasele a II-a E şi a IV-a B, vor confecţiona un mărţişor lung de aproximativ 70 metri.

Mărţişorul va fi realizat în întregime din 6.000 flori de lotus-origami, albe şi roşii, confecţionate cu multă măiestrie de copiii participanţi la acţiune.

Trebuie spus faptul că realizarea mărţişorului gigant face parte din proiectul educaţional „Un zâmbet, o floare şi un pic de culoare”, coordonat de învăţătoarea Angela Chiroşcă şi Alina Buduleanu de la Şcoala Gimnazială nr. 29 Galaţi, în colaborare cu instituţia gazdă, Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi şi Asociaţia „Artă şi Viaţă” Galaţi. 

„Copiii au confecţionat cele 6.000 de flori de lotus pe parcursul a trei zile şi abia aşteaptă să le unească pentru a realiza mărţişorul gigant. Prin acestă acţiune ne dorim să transmitem un mesaj de apropiere a omului faţă de natură, respectiv de protejare a mediului înconjurător”, ne-a declarat învăţătoarea Angela Chiroşcă, coordonatoarea evenimentului.

Mărţişorul gigant de la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi va fi amenajat începând de la etajul I al instituţiei şi până la parter, în holul de la intrare.  Alegerea florii de lotus nu a fost întâmplătoare pentru „compoziţia” acestui mărţişor. Floarea de lotus este considerată, în diverse religii, ca fiind o creaţie divină a naturii, reprezentând puritatea minţii şi a sufletului.

După ce mărţişorul gigant va fi terminat, acesta va rămâne expus la  Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi până pe 8 martie 2015.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite