Cum ajung telefoanele mobile la puşcăriaşi? Foarte simplu: prin curtea Poliţiei Locale Galaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi Indivizi care aveau asupra lor un pachet cu două telefoane mobile, legat de capătul unei role de fir pescăresc, au fost prinşi chiar în curtea Poliţiei, în apropierea gardului Penitenciarului Galaţi. Au fost prinşi şi au fost predaţi poliţiei judeţene în vederea continuării cercetărilor.

Un eveniment aparent banal a scos la iveală un aspect interesant legat de modul cum se aprovizionează cu telefoane mobile deţinuţii din Penitenciarul de Maximă Siguranţă de la Galaţi.

Chiar în prima zi a lunii septembrie, poliţiştii locali care asigura paza incintei sediului instituţiei (Poliţia Locală Galaţi are sediul într-o fostă unitate militară, din strada Traian, cu o curte vastă, învecinată cu penitenciarul) s-au sesizat că în zonă - pe platoul dinspre Biserica „Sf. Ecaterina” - se aflau două persoane suspecte.

Cum persoanele civile nu au acces în respectiva zonă din curtea instituţiei, indivizii au fost somaţi, moment în care au luat-o la fugă. Au fost capturaţi rapid şi identificaţi ca fiind Robert Ciprian B.(în vârstă de 30 ani) şi Laurenţiu D. (de 32 ani), ambii din Galaţi.

Interesant este că în apropierea celor doi a fost găsită o rolă din fir pescăresc, dar şi un pachet ce conţinea două telefoane mobile. Pachetul era învelit în folie şi legat la capătul rolei sus menţionate, existând indicii că urma să fie „lansat” peste gardul puşcăriei, aflat în imediata apropiere.

Fiind întrebaţi cu privire la motivul prezenţei lor în curtea Poliţiei Locale, suspecţii au declarat că au ajuns acolo din întâmplare, după ce au fost atacaţi, pe stradă, de alţi indivizi.

Ei au afirmat că în încercarea de a scăpa de agresori au sărit câteva garduri, fiind depistaţi apoi de poliţiştii locali. Indivizii au mai precizat că nu au cunoştinţă de pachetul găsit în apropierea lor.

Nu vor scăpa însă chiar aşa de uşor. „În acest caz au fost întocmite acte procedurale, care împreună cu persoanele în cauză şi bunurile–corp delict, au fost predate la Secţia 5 Poliţie, în vederea continuării cercetărilor”, a precizat biroul de presă al Poliţie Locale Galaţi.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite