Cum a arătat „cea mai frumoasă zi” pentru 20 de copii sărmani din Galați FOTO

0
Publicat:

Preoții de la biserica „Sfântul Prooroc Ilie” din Galați le-au oferit copiilor o excursie de pomină la noul pod de peste Dunăre și la mănăstirile străvechi din Dobrogea.

Copii din Galați în excursie în Dobrogea FOTO Arhiepiscopia Dunării de Jos
Copii din Galați în excursie în Dobrogea FOTO Arhiepiscopia Dunării de Jos

În cadrul programului eparhial de tabere pentru tineret ,,Vacanța din pridvorul bisericii”, Parohia ”Sfântul Proroc Ilie” din orașul Galați a organizat un pelerinaj de o zi la câteva din mănăstirile județului Tulcea.

Un număr de 20 de copii sărmani, proveniți din medii defavorizate, înscriși la Fundația ”Familia”, au beneficiat de această activitate care a debutat cu un moment de rugăciune în biserica parohială, urmat de călătoria mult așteptată spre însorita zonă a Dobrogei prin traversarea bătrânului fluviu pe proaspăt inauguratul pod care leagă județele Brăila și Tulcea.

Copiii - care au apreciat că au avut parte de „cea mai frumoasă zi” din viața lor - s-au bucurat de vizitarea mănăstirilor Dinogeția, Cocoș, Valea Teilor, Celic Dere și Saon.

De asemenea, ei au vizitat Bazilica paleocreștină de la Niculițel, ruinele cetății Dinogeția și o fermă de animale din satul Văcăreni.

Masa de prânz au servit-o cu bunătăți tradiționale de sezon - brânză de capră, ardei și roșii proaspăt culese din grădină - în frumosul și ospitalierul cadru al mănăstirii Valea Teilor, iar ziua s-a încheiat cu un picnic răcorit de la care nu a lipsit înghețata binemeritată după o zi toridă, pe malul brațului Măcin al Dunării.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite