Cum a ajuns primăria celui de-al şaselea mare oraş al României să fie evacuată din sediu. O multinaţională vrea să se mute în imobil

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primăria Galaţi mai are la dispoziţie o săptămână pentru a găsi o soluţie înainte să fie evacuată din sediu Foto: Adevărul
Primăria Galaţi mai are la dispoziţie o săptămână pentru a găsi o soluţie înainte să fie evacuată din sediu Foto: Adevărul

În momentul de faţă, Primăria Galaţi plăteşte 16.000 de euro pe lună drept chirie. Pierre Macri, proprietarul clădirii din strada Domnească, nr. 38, din Galaţi, unde funcţionează instituţia, a cerut plata unei chirii duble, lucru aproape imposibil de realizat.

Primăria Galaţi este pusă în postura de a-şi căuta un nou sediu, în condiţiile în care proprietarul imobilului, Pierre Macri, a venit la masa negocierilor cu o cerere de creştere a chiriei nesuportabilă de bugetul local. Conform informaţiilor furnizate de municipalitate, Macri ar fi cerut o majorare a chiriei de la 4 euro pe metru pătrat la 10 euro pe metru pătrat.

Şi pentru ca situaţia să fie şi mai complicată, contractul de închiriere încheiat de Primăria Galaţi expiră la sfârşitul lunii martie 2016, ceea ce înseamnă că municipalitatea mai are la dispoziţie o săptămână pentru a prelungi contractul de închiriere sau a-şi găsi un nou sediu.

”Noi nu am cerut 10 euro pe metro pătrat,  cum văd că se spune. Am cerut preţul pe care Primăria îl ia  de la societăţile comerciale pentru spaţiile pe care le-a închiriat în funcţie de zona din oraş unde se găsesc acestea. Noi am notificat Primăria cu o lună în urmă în legătură cu expirarea contractului de închiriere, dar până acum nu am ajuns la nicio înţelegere. Vom continua discuţiile zilele următoare şi vom vedea ce se întâmplă. Vreau să vă spun că anul trecut am avut o ofertă de la o multinaţională, care ne-a cerut rezilirea contractului cu Primăria, pentru a se putea muta acolo. Nu am făcut aşa ceva, dar acum trebuie să ştim şi noi ce facem”, ne-a declarat Didel Bujeniţă, avocatul lui Pierre Macri.

”Dacă nu ajungem la o înţelegere, îi evacuăm din sediu”

În momentul de faţă, municipalitatea plăteşte o chirie de 16.000 de euro pe lună, după ce iniţial chiria fusese stabilită la 10.000 de euro pe lună.

Deocamdată, Primăria Galaţi a apelat la o soluţie de avarie, postând un anunţ pe site-ul propriu, prin care anunţă că închiriază un spaţiu cu destinaţie de birouri, în suprafaţă de aproximativ 3.500 mp, care să asigure infrastructura pentru alimentare cu energie electrică şi comunicaţii date - voce.

Este greu de crezut totuşi că municipalitatea va reuşi să găsească un spaţiu adecvat pentru funcţionarea instituţiei în doar câteva zile.

Noul sediu al Primăriei va fi gata abia în decembrie 2016, iar până atunci municipalitatea trebuie să se descurce cumva.

”Noi suntem de bună credinţă şi nu spunem asta doar la nivel declarativ. Suntem de acord să stabilim o nouă chirie, care să fie rezonabilă pentru ambele părţi, dar rămâne să ne şi înţelegem asupra ei cu Primăria. Dacă nu ajungem la o înţelegere, îi evacuăm din sediu, pentru că avem şi alte oferte, după cum spuneam”, susţine avocatul Didel Bujeniţă.

GalaţiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite