Crimă în campusul studenţesc din Galaţi. Un tânăr din Brăila a fost omorât după un scandal pornit dintr-un club

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tânărul ucis avea 21 de ani şi în 2015 fusese exmatriculat de la facultatea de Automatică de la Universitatea din Galaţi. Agresorul are 22 de ani şi este student în anul 2 la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport.

Eveniment cumplit  în campusul studenţesc „Alexandru Ioan Cuza” al universităţii de stat din Galaţi. Doi tineri din Brăila s-au luat la bătaie, pe fondul unei altercaţii pornite, cu câteva ore înainte,  într-un club din oraş, iar unul dintre ei a murit.

Potrivit martorilor scandalul dintre Mădălin Alin Leopa (victima tragicei întâmplări) şi Daniel Ianculescu (suspectul de omor)  a pornit ca din senin, pe fondul consumului de alcool la o petrecere din noaptea de duminică spre luni, într-un club din Galaţi.

Cei doi tineri au revenit în zona căminelor studenţeşti (pe unde  Leopa îşi făcea deseori veacul, în ciuda faptului că nu mai era student din 2015, când fusese exmatriculat pentru absenţe), loc unde scandalul a reizbucnit.

Au urmat înjurături, lovituri şi îmbrânceli. Totul s-a terminat cu căderea lui Alin, care s-a lovit cu capul de asfalt. Avea să-şi piardă viaţă câteva minute mai târziu în ambulanţa SMURD care îl ducea către spital.

Se pare că Alin Leopa reprezentase mereu o problema în campus, dat fiind că avea o fire agresivă. De asemenea, există şi informaţia (deocamdată neconfirmată oficial) cum că acesta ar fi cercetat într-un dosar de trafic de droguri.

„Nu mai este în campus de un an şi jumătate, a fost exmatriculat. Cât a fost aici a creat probleme şi alte incidente. În schimb, celălalt student implicat nu a creat niciodată probleme”, a declarat  Bogdan Rodeanu, directorul Campusului Studenţesc din Galaţi.

Se mai vehiculează şi faptul că victima ar fi avut o sensibilitate accentuată la lovituri de orice fel, după un accident de circulaţie în urma căruia a suferit o intervenţie chirurgicală la cap.

Poliţiştii (ca de altfel şi procurorii) susţin varianta că agresorul nu ar fi dorit să îl omoare pe Leopa, acesta fiind şi motivul pentru care fapta nu a fost încadrată la omor, ci la lovitură cauzatoare de moarte.

,,Din verificările efectuate, s-a stabilit că, în urma unui conflict spontan şi pe fondul consumului de alcool, un brăilean de 22 de ani a agresat un alt brăilean de 21 de ani, acesta din urmă s-a dezechilibrat, a căzut şi s-a lovit în zona capului. A fost transportat pentru îngrijiri medicale de specialitate la spitalul de urgenţa Galaţi, unde în scurt timp a decedat”, a precizat cms.sef. Ştefan Gohoreanu, IPJ Galaţi.

„Persoana bănuită de comiterea faptei de loviri sau vătămari cauzatoare de moarte a fost reţinută pe bază de ordonanţă şi ulterior prezentată Tribunalului Galaţi care a emis un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile”, a adăugat Gohoreanu.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite