Copil cu „roşu în gât“, mort în condiţii suspecte la Tecuci. „S-a năruit totul într-o clipă, din prea multă indiferenţă“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sursa: Arhivă Personală/Diana Bejan
Sursa: Arhivă Personală/Diana Bejan

Poliţia şi Parchetul fac anchetă deoarece un copil de trei ani şi jumătate a murit în condiţii suspecte la Spitalul din Tecuci, judeţul Galaţi. Părinţii băieţulului îi acuză pe medici de neglijenţă şi vor să li se facă dreptate.

Tragedia a avut loc miercuri noapte, 9 martie, la Spitalul din Tecuci. Matei Bejan, un copil de doar trei ani şi şase luni, a făcut febră, iar părinţii au mers cu el la Urgenţă.

Diagnosticul pus de medicul care l-a consultat a fost roşu în gât, mai exact faringo-amigdalită. Prin urmare, copilul a primit un tratament acasă. În timpul nopţii, însă, starea copilului s-a deteriorat, iar micuţul a ajuns din nou la spital. 

„A început să verse pe nas, pe gură. Atunci l-am luat repede să-l dezbrac. Nu reacţiona în niciun fel. M-am speriat foarte tare”, povesteşte mama copilului.

Ajunsă la spital, medicii i-au spus mamei că situaţia nu este gravă, recomandându-i să rămână internată în Tecuci. 

În schimb, mama a solicitat transferul la un spital din Galaţi deoarece ar fi fost tratată cu indiferenţă de către medic. 

Din păcate, micuţul nu a mai rezistat, a intrat în stop cardio-respirator şi a murit.

„Până acum două zile, viaţa noastră era perfectă. S-a năruit totul într-o clipă, din prea multă indiferenţă”, spune, cu lacrimi în ochi, mama băieţelului, pentru Observator.

Conducerea Spitalului Municipal din Tecuci susţine că părinţii au refuzat internarea copilului, deşi li s-a recomandat acest lucru. 

Poliţia şi Parchetul de pe lângă Judecătoria Tecuci au început o anchetă în acest caz. De asemenea, părinţii vor depune o sesizare la Colegiul Medicilor şi la Direcţia de Sănătate Publică din Galaţi. 

Sursa: Arhivă personală/Diana Bejan

certificat

Vă recomandăm şi:

Propunerea controversată a unui pneumolog pentru tranşarea crizei COVID:„Sănătate cu forţa nu se poate”

Medic: OMS a intrat în panică, văzând cerbicia dacilor liberi, de la vlădică la opincă. Clocim o tulpină autohtonă

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite