Contrabandiştii de ţigări, pedepsiţi de poliţiştii de frontieră. Doi bărbaţi au încercat să introducă ilegal în ţară peste 12.000 de ţigarete

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ţigaretele au fost ascunse în maşini. Foto: S.T.P.F. Galaţi
Ţigaretele au fost ascunse în maşini. Foto: S.T.P.F. Galaţi

Poliţiştii de frontieră gălăţeni împreună cu lucrătorii vamali, au descoperit ascunse în locuri special amenajate între bancheta spate şi rezervorul unui autoturism şi în butelia de gaz a altuia, peste 12.000 de ţigarete, pe care doi participanţi la trafic intenţionau să le introducă ilegal în România.

Un bărbat în vârstă de 46 de ani s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Galaţi-rutier, pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei, pe sensul de intrare în ţară. Acesta se afla la volanul unui autoturism marca Audi A6, înmatriculat în judeţul Iaşi.

Câteva ore mai târziu, un tânăr de 31 de ani a intrat în ţară conducând un autoturism marca Daewoo, înmatriculat în judeţul Brăila.

Şi cum oamenii legii deţineau informaţii că aceşti bărbaţi ascund ţigarete de contrabandă, au efectuat controale amănunţite asupra celor două mijloace de transport.

Tigarete Politia de Frontiera Galati

„În urma controalelor efectuate, echipa comună de control formată din poliţişti de frontieră şi inspectori vamali a descoperit, ascunse şi nedeclarate, într-un locaş special amenajat între bancheta spate şi rezervorul primului autoturism 4.400 de ţigarete marca Ashima, iar la cel de-al doilea autoturism, câinele specializat în detectarea tutunului OFA a sesizat prezenţa mirosului specific, echipa de control descoperind într-un locaş special amenajat în butelia de gaz 7.800 de ţigarete marca Ritm” a declarat comisarul Ion Irimia, purtătorul de cuvânt al S.T.P.F. Galaţi.

Tigarete Politia de Frontiera Galati

Atât ţigaretele, în valoare de 6.960 lei, cât şi autoturismele, în valoare de 36.750 lei, au fost confiscate, iar cei doi şoferi au fost sancţionaţi contravenţional cu amenzi în valoare totală de 12.000 lei.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite