Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi vernisează vineri expoziţia temporară „Viaţa în pădure”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Expoziţia va rămâne deschisă timp de un an. Foto: Florin Matei
Expoziţia va rămâne deschisă timp de un an. Foto: Florin Matei

Expoziţia se constituie într-o relaxantă şi, în acelaşi timp, educativă plimbare prin pădurile lumii, în care fauna şi vegetaţia specifică zonelor de foioase sau de conifere vor fascina ochiul vizitatorului de orice vârstă

„Oferim publicului posibilitatea de a se familiariza cu vieţuitoarele şi plantele care trăiesc şi cresc în păduri. Adresăm o invitaţie tuturor părinţilor, şi nu numai, să vină cu cei mici la muzeu şi să descopere împreună o parte din tainele vieţii din pădure! Această expoziţie este rezultatul unei munci de echipă şi, suntem siguri, va fi pe gustul tuturor vizitatorilor," a declarat muzeograf Mihaela Cristescu, coordonatoarea expoziţiei.

Ca şi la precedenta expoziţie, „Migraţia în lumea animală", publicul de toate vârstele va avea un punct de interactivitate, în care ecranele multi-touch le vor pune la încercare îndemânarea şi, de ce nu, cunoştinţele despre tematica acestei manifestări. Cei mici se vor mai putea bucura jucându-se şi învăţând, în acelaşi timp, în faţa unui panou interactiv unde vor putea potrivi singuri umbra din pădure a animalelor cu forma lor reală.

Vitrina centrală a expoziţiei reuneşte animale, păsări şi vegetaţie specifică pădurilor de foioase şi conifere.

„Ca de fiecare dată când organizăm o expoziţie, ne dorim să punem în valoare şi patrimoniul ştiinţific al Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi. Un alt scop pe care îl urmărim este acela de a sensibiliza publicul vizavi de necesitatea protejării şi conservării mediului înconjurător. Oamenii vor vedea frumuseţea şi unicitatea naturii, în cazul nostru pădurea, şi vor realiza că şi generaţiile viitoare au dreptul să se bucure de aceste minuni," a adăugat Camelia Burluc, managerul Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi.

Expoziţia „Viaţa în pădure" va putea fi vizitată la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi în perioada 2 martie 2012 - 2 martie 2013.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite