Compania de transport public din Galaţi, la un pas de grevă. Angajaţii nu sunt mulţumiţi de negocierile salariale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sindicatul Şoferilor Liberi din Transurb SA Galaţi a decis să notifice Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) cu privire la declanşarea conflictului colectiv de muncă. Conducerea societăţii a oferit o majorare salarială de doar 180 de lei net, ceea ce angajaţi consideră că este mult prea puţin.

Negocierea contractului colectiv de muncă (CCM) la societatea de transport public din Galaţi, Transurb SA, au intrat în impas. Conducerea Transurb i-a informat pe sindicalişti că, dată fiind situaţia financiară dificilă a societăţii, nu poate oferi o creştere medie mai mare de 180 de lei net pe salariat, însoţită de o „nivelare” a veniturilor obţinute de persoanele cu aceeaşi funcţie, aceeaşi vechime şi aceeaşi experienţă în întreprindere.

Propunerea a fost însă departe de a-i mulţumi pe cei de la Sindicatul Şoferilor Liberi din Transurb, care au anunţat că vor merge mai departe cu declanşarea conflictului colectiv de muncă. Joi a fost notificat din nou Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM), în vederea demarării procedurii de conciliere, după cum a confirmat liderul sindical George Preda.

De altfel, notificarea privind declanşarea conflictului colectiv de muncă a fost înregistrată la ITM încă vineri, 12 aprilie, al doilea pas fiind parcurs joi. Dacă sindicaliştii nu vor obţine mai mult în urma concilierilor de la ITM, se va ajunge la următoarele etape, respectiv la greva de avertisment şi, eventual, la greva propriu-zisă.

Potrivit organigramei aprobată de Consiliul Local Galaţi în decembrie 2018, Transurb SA are 771 de salariaţi, dintre care personal muncitor - 580 de persoane, personal operativ – 122, iar personal TESA – 69.
 

GalaţiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite