Clădire medicală nouă, la Galați: are laboratoare pentru examinarea probelor toxicologice sau investigarea unor agresiuni

0
Publicat:

O clădire medicală nouă a fost inaugurată miercuri, 20 martie 2024, la Spitalul Județean de Urgență Galați. Este vorba de un imobil pentru secțiile de Anatomie Patologică și Medicină Legală, unde anual sunt examinate mii de cazuri și de probe de laborator.

O nouă clădire medicală în Galați FOTO: CJ Galați
O nouă clădire medicală în Galați FOTO: CJ Galați

Noua clădire de la Galați are trei etaje și o suprafață totală de aproximativ 2300 de metru pătrați. În interior, au fost amenajate laboratoare de toxicologie, histopatologie, citologie și probe pentru microscop, spații de autopsie, sală de examinări pentru vătămări corporale (agresiuni fizice, accidente rutiere).

De asemenea, există, inclusiv, un spațiu pentru examinări ginecologice solicitate de Poliție sau Parchet, buncăr ALA, spații pentru depozitarea cadavrelor și a probelor biologice, cabinete medicale, spații de lucru și un amfiteatru pentru studenții de la Facultatea de Medicină.

„Am finalizat o nouă investiție importantă pentru tot sistemul sanitar gălățean. Am construit de la zero o clădire pentru secțiile de Anatomie Patologică și Medicină Legală, unde anual sunt examinate mii de cazuri și de probe de laborator.  Este o investiție extrem de necesară, prin care asigurăm respectul pentru persoanele decedate și creăm cadrul necesar pentru soluționarea unor cazuri complexe, de la analiza unor probe biologice din sfera tumorilor, la examinarea probelor toxicologice ale conducătorilor auto sau la investigarea unor agresiuni”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Noua clădire este dotată cu laboratoare moderne FOTO: CJ Galați
Noua clădire este dotată cu laboratoare moderne FOTO: CJ Galați

Potrivit autorităților, vechile spații erau insuficiente, astăzi noile laboratoare fiind de trei sau chiar de patru ori mai mari.

De asemenea, Medicina Legală are în acest moment „cele mai bine gândite circuite medicale din țară, în condițiile în care toate cazurile cu implicații juridice din județ sunt examinate aici”. 

Spitalul Județean Galați este singurul din această zonă a țării care are toate specializările.

„De aceea, aici vin mulți pacienți din alte județele limitrofe, mai ales pentru tratamente oncologice cu acceleratorul de particule, pentru montarea de stenturi sau intervenții de neurochirurgie”, a precizat Costel Fotea. 

Valoarea investiției este de 11 milioane de lei, inclusiv echipamentele medicale achiziționate. Fondurile pentru această investiție au fost asigurate din bugetul propriu al Consiliului Județean Galați.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite