Medic din Camerun, specialistul unui spital din Moldova unde se tratează 60.000 pacienți FOTO

0
Publicat:

Dr. Aurelien Mbapou Kamga vorbește bine limba română și este încântat de condițiile găsite la spitalul din Târgu Bujor (Galați), unde va depista leziunile maligne cu ajutorul videocolposcopului. 

Dr. Aurelien Mbapou Kamga SURSA Facebook arhiva personală
Dr. Aurelien Mbapou Kamga SURSA Facebook arhiva personală

Spitalul orășenesc Târgu Bujor din Galați are acum un specialist în videocolposcopie și ultrasonografie obstetricală. Este vorba despre un medic din Camerun, Aurelien Mbapou Kamga, cu studii la Facultatea de Medicină din București, specialist în obstetrică-ginecologie.

Astfel, monitorizarea sarcinilor cu ajutorul ecografului și depistarea leziunilor maligne cu ajutorul videocolposcopului se pot realiza de acum și la Spitalul orășenesc din Târgu Bujor, unitate medicală aflată la aproximativ 55 de kilometri de municipiul Galați. 

Secția de obstretică a spitalului Târgu Bujor are dotări la ultimele standarde FOTO Costel Fotea
Secția de obstretică a spitalului Târgu Bujor are dotări la ultimele standarde FOTO Costel Fotea

Spitalul din Târgu Bujor se confruntă încă cu un deficit de medici, în condițiile în care asigură serviciile medicale pentru aproximativ 60.000 de oameni din centrul județului Galați.

Noul medic, dr. Aurelien Mbapou Kamga, este absolvent al Facultății de Medicină din București, a făcut rezidențiatul la spitale mari din București și a luat examenul de specialitate cu o notă foarte bună.

Mai mult, vorbește foarte bine limba română și este încântat de condițiile găsite la spitalul orășenesc din Târgu Bujor, acolo unde secția de obstetrică-ginecologie este dotată cu tot ceea ce este nevoie, inclusiv două ecografe de ultimă generație și un videocolposcop ultraperformant

GALERIE FOTO SECȚIA OBSTETRICĂ-GINECOLOGIE SPITAL TÂRGU BUJOR, GALAȚI

„Secția se va muta în curând într-un spațiu nou, modernizat complet în cadrul amplelor investiții derulate de Consiliul Județean la acest spital. Sosirea noului medic înseamnă investigații medicale noi pentru pacienți și drumuri mai puține la spitalele din muncipiul Galați”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Anual, în cadrul secției de obstetrică–ginecologie sunt îngrijite peste 600 de paciente. În acest moment, spitalul orășenesc din Târgu Bujor are doi specialiști în obstetrică-ginecologie.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite