Circulaţia pe Dunăre, în pericol de a fi blocată. Fiscul a blocat conturile Administraţiei Dunării

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fiscul cere executarea silită a AFDJ pentru neplata de TVA şi accize de peste 5,4 milioane de lei. Această măsură ar pune în pericol asigurarea adâncimilor minime de navigaţie pe Dunăre şi a pilotajului navelor maritime pe sectorul Sulina - Brăila.

Acţiune surprinzătoare a ANAF împotriva Administraţiei Fluviale a Dunării de Jos (AFDJ) Galaţi. Pe 27.06.2011, inspectorii fiscali au somat instituţia gălăţeană pe să plătească TVA şi accize de 5.478.801 lei, în caz contrar urmând ca în 15 zile să fie executaţi silit.
AFDJ a cerut la Curtea de Apel Galaţi să suspende acţiunea ANAF deoarece şi-a plătit toate taxele către stat, iar executarea silită i-ar pune în imposibilitatea de a mai asigura circulaţia pe Dunăre în condiţii de siguranţă.
„În cazul unei eventuale popriri a conturilor regiei, întreaga activitate de administrare a Dunării va avea de suferit prin producerea unor pagube însemnate atât administraţiei, cât şi agenţilor economici ce tranzitează Dunărea", a precizat în instanţă Florin Uzumtoma, directorul general al AFDJ Galaţi.
Oficialii instituţiei gălăţene susţin că executarea silită ar pune AFDJ în postura de a nu mai putea asigura adâncimile minime de navigaţie pe Dunăre, dragajele de întreţinere, semnalizarea costieră şi plutitoare, efectuarea de măsurători topohidrografice, reparaţiile şi construcţiile hidrotehnice pentru asigurarea condiţiilor de navigaţie şi a pilotajului navelor maritime pe sectorul cuprins între Sulina şi Brăila.

Citeşte amănunte în ediţia locală de Galaţi-Brăila a cotidianului "Adevărul" de astăzi. Ziarul se găseşte la toate chioşcurile de difuzare a presei din oraş, împreună cu ediţia naţională a „Adevărul" (48+16 pagini), la preţul unic de 1,9 lei.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite