Ce evenimente au loc în Galaţi de Halloween. Furnizorii de distracţie din oraş se întrec în oferte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Arhiva Adevărul
FOTO Arhiva Adevărul

Cei care ţin la vechea tradiţie a „nopţii groazei” pot participa la petreceri tematice organizate de cluburile din oraş, însă există şi oferte mai puţin obişnuite, cum ar fi degustări de vinuri (roşii, evident) sau prezentări ştiinţifice (legate de Halloween) la muzeu.

Chiar dacă sărbătoarea tuturor sfinţilor (mai pe înţelesul tuturor: Halloween) nu are neapărat o tradiţie în zona Moldovei, lucrurile încep uşor-uşor să se mişte, căci globalizarea nu bate pasul pe loc. 

Pentru miercuri, 31 octombrie 2018, în oraşul de la malul Dunării sunt anunţate o mulţime de evenimente, care pornesc de la clasicele petreceri costumate din cluburi şi ajung până la întâlniri cu substrat ştiinţific.

În ce cluburi sunt petreceri de Halloween

Deşi este posbil ca prin foarte multe cuburi şi restaurante din Galaţi să existe miercuri seară ceva special, doar unele au şi anunţat asta. Astfel, la „The Folly” (str Domnească nr 13) se va ţine „Halloween Latino Party”, de la ora 20,00, petrecere la care organizatorii garantează nu doar distracţie maximă, ci şi cadouri speciale pentru cele mai originale costume.

Tot miercuri seară,  Like Garden Pub (strada Vasile Alecsandri nr. 1) a gândit un Halloweend în două etape. Între 18,00-20,00, pianistul Daniel Bordeiu va susţine un concert de tip „Piano Bar”, iar de la ora 20,00 petrecerea se dezlănţuie cu Andante Band. Deloc neimportant, intrarea este liberă la ambele evenimente de la Like Pub Garden.

Nici Union Jack nu se lasă mai prejos. Ca urmare, de la ora 19,00, organizează o petrecere în replică la groaza specifică zilei: „Happy Halloween”.

„Legenda spune că pe 31 octombrie, în Infinity Club, toţi studenţii vor cădea pradă magiei Halloween-ului şi se vor transforma în personaje nebănuite”, anunţă cei de la Infinity. Petrecerea se lasă acolo, la miezul nopţii, cu concursuri cu premii, cel mai interesant părând să fie cel numit „Guess Boo!” (unde se joacă pe replici celebre).

Deşi nu-i petrecere de club, merită anunţat aici şi concertul trupei „Direcţia 5”, care are loc la Casa de Cultură a Sindicatelor, de la ora 19,30. Concertul are şi un nume: „În culori”.

Halloween la mall

Cele două malluri din Galaţi şi-au ales copiii drept ţintă pentru evenimentele de Halloween. La Dunărea Mall, în locul de joacă special amenjat (zona Kinder), are loc, de la ora 17,30 o nebunie de petrecere. Trebuie ştiut însă că evenimentul este contra-cost (40 de lei pe copil), însă micuţii primesc pentru taxa de participare pizza, suc şi ceva cadouri surpriză.

Şi la Shopping City Mall, ziua de 31 octombrie aduce lucruri importante. În zona scărilor rulante de acces către restaurante se ţin, de la ora 17,00, mai multe evenimente: un atelier creativ (pictură, sculptură în dovleci), o paradă a costumelor năstruşnice, o sesiune de fotografie în decor magic, dar şi ceva jocuri interactive. Accesul este liber.

Şi Cinema City anunţă că a pregătit publicului deva special de Halloween: preţuri de groază la filme de groază. Pe afiş sunt câteva producţii (unele cu multe premii) cu trimitere directă la ziua tuturor sfinţilor, iar biletele se vând cu reduceri substanţiale, după câte spun administratorii locului.

Degustare de vin. Roşu

Un eveniment aparte este găzduit miercuri, 31 octombrie, între orele 19,00 şi 22,00, de Navrom River: o degustare de vinuri – cum altfel? - roşii premium.

Vinurile vor fi „povestite” de Iulian Grigorescu, specialist şi blogger de vin, în asociere cu preparatele propuse de bucătarii restaurantului. Degustarea va fi condimentată de intermezzo-urile de pian şi vioară susţinute de Evergreen Duo.

Halloween la muzeu

Unii pot alege să se afle, de înspăimântătoare sărbătoare, la... muzeu. Miercuri, 31 octombrie 2018, ora 11.00, în Sala Auditorium de la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi se va desfăşura ediţia a III-a a proiectului „Halloween la muzeu”, manifestare care îşi propune să aducă în prim plan personajele negative de origine animală asociate sărbătorii Halloweenului: pisica neagră, lupul sau corbul.

Fiecare dintre aceste animale prezintă o serie de caracteristici morfologice şi comportamentale care au dus de-a lungul timpului la apariţia unei aure misterioase în jurul lor, iar oamenii le-au atribuit puteri mistice, demonice. 

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite