Cazul mutării bustului lui Cuza de la Tecuci: Direcţia de Cultură a făcut plângere la Poliţie pentru ilegalităţile comise

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O comisie a direcţiei s-a deplasat zilele trecute la Tecuci unde a constatat mutarea bustului. Potrivit conducerii direcţiei, Primăria din Tecuci a prezentat un dosar, dar incomplet, motiv pentru care a fost returnat instituţiei.

Potrivit consilierului Direcţiei pentru Cultură, Marius Mitrof, de la dosar lipsea viza de la Cadastru. "Am returnat dosarul, pentru completare, dar n-am mai fost contactaţi. Am aflat în schimb faptul că mutarea a fost făcută de 1 decembrie aşa că am sesizat organele de poliţie", spune Marius Mitrof. 

Marea supărare a celor de la Direcţia pentru Cultură este aceea că s-a intervenit pe monumentul istoric. "A fost înlăturat stratul de oxid, cel care ridică valoarea istorică a unui monument", a explicat consilierul direcţiei.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Galaţi a confirmat faptul că există o plângere. "Vom face o anchetă, iar la final vom prezenta rezultatele şi vom trage la răspundere vinovaţii, dacă aceştia vor exista", ne-a declarat Cristina Tatulici.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite